NOS
NOS
  • 3 340
  • 63 144 056
  • Lid geworden op 12 nov. 2013
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland en brengt je hier actuele kwesties die in Nederland spelen. Ook kun je hier grote nieuwsgebeurtenissen live volgen. Als jij dit leuk vindt, vinden wij het leuk als je je abonneert ons NLmind-kanaal.
Reageer ook vooral onder onze video's, we zijn benieuwd naar jouw mening. Dit NLmind-kanaal is een plek waar iedereen zich kan uitspreken, met respect voor elkaar. We willen geen scheldwoorden, beledigingen, bedreigingen, discriminatie, off-topic-berichten, spam en reclame-uitingen. We laten liefst alle reacties staan maar grijpen in als dat nodig en mogelijk is. Zie je iets wat we beter kunnen doen? Stuur dan een berichtje naar [email protected]
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl en Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

Video
TERUGKIJKEN: Tweede deel Kamerdebat over coronacrisis
TERUGKIJKEN: Tweede deel Kamerdebat over coronacrisis
Dag geleden
In de Tweede Kamer is opnieuw urenlang gedebatteerd over de coronacrisis. Kamerleden gingen in debat met elkaar en met premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. Die waren namens het kabinet aanwezig. Het kabinet doet er alles aan om nog voor Pasen met een nieuw model te komen om de beschermingsmiddelen beter over de verschillende sectoren in de zorg te verdelen. In het wekelijkse Kamerdebat over de coronacrisis stelden Kamerleden opnieuw veel ongeruste vragen over het tekort aan bijvoorbeeld mondkapjes in onder meer verpleeghuizen en in de thuiszorg. Dit is de tweede stream van dit debat. We onderbraken de stream vanwege een persmoment over het aantal IC-bedden in Nederland. Het eerste deel is hier terug te zien: nlmind.info/video/xJ-vh5lr3MaZjaw.html (#corona #debat #TweedeKamer)
TERUGKIJKEN: Voor het eerst minder coronapatiënten op IC
TERUGKIJKEN: Voor het eerst minder coronapatiënten op IC
Dag geleden
Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt, is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland afgenomen. Met 1408 zijn het er zestien minder dan gisteren. Dat maakte Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding bekend tijdens een persmoment. Dat werd gehouden in het Rotterdamse ziekenhuis Erasmus MC. Daar zit het coördinatiecentrum. (#corona #ziekenhuis #maatregelen)
TERUGKIJKEN: Eerste deel Kamerdebat over coronacrisis
TERUGKIJKEN: Eerste deel Kamerdebat over coronacrisis
Dag geleden
In de Tweede Kamer is net als afgelopen weken een debat over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Kamerleden debatteren met elkaar en met premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid, die namens het kabinet aanwezig zijn. De Kamerleden zijn eerst bijgepraat over de stand van zaken door onder meer RIVM-baas Jaap van Dissel en Diederik Gommers van de vereniging voor intensivecare-artsen. Die briefing zie je hier: nlmind.info/video/1oSvlqB9uLt7aLw.html Het laatste nieuws over de coronacrisis vind je in ons liveblog: nos.nl/liveblog/2329768 (#corona #debat #Rutte)
TERUGKIJKEN: RIVM en IC-artsen praten Kamerleden bij over coronavirus
TERUGKIJKEN: RIVM en IC-artsen praten Kamerleden bij over coronavirus
2 dagen geleden
In ten minste 40 procent van de verpleeghuizen in Nederland zijn besmettingen met corona. Van de 2500 verpleeghuizen die er zijn, hebben er circa 900 een besmetting gemeld. Het gaat hier om cijfers tot 1 april, dus het aantal is intussen zeer waarschijnlijk nog opgelopen. Dat heeft Jaap van Dissel van het RIVM gezegd in de Tweede Kamer, waar hij Kamerleden heeft bijgepraat over de huidige stand van zaken rond de uitbraak van het virus. Ook Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care was bij de briefing. Lees er hier meer over: nos.nl/artikel/2329803 (#corona #RIVM #TweedeKamer)
TERUGKIJKEN: Rutte en De Jonge over coronacrisis
TERUGKIJKEN: Rutte en De Jonge over coronacrisis
2 dagen geleden
Premier Rutte zei op een persconferentie over de aanpak van het coronavirus dat hij er trots op is dat de meeste Nederlanders zich goed aan de maatregelen houden en dat die een positief effect hebben. Maar nu soepeler met de regels omgaan, kan volgens Rutte niet. "Een grotere fout kunnen we niet maken. Anders is alles no time teniet gedaan. Hou dit vol." Iedereen moet zo veel mogelijk thuisblijven, ook met Pasen. Er wordt al wel nagedacht over de toekomst en wanneer het tijd is om maatregelen te versoepelen, maar snel zal dat volgens Rutte niet gaan: "terug naar normaal is een zaak van de lange adem. De kans op een begin van normalisering is groter als we ons allemaal aan de regels houden". Volg het laatste nieuws over de coronacrisis in ons liveblog: nos.nl/liveblog/2329656 (#corona #persconferentie #Rutte)
TERUGKIJKEN: Persmoment crisisteam kabinet na overleg over coronavirus
TERUGKIJKEN: Persmoment crisisteam kabinet na overleg over coronavirus
7 dagen geleden
Premier Rutte heeft de bevolking nog eens opgeroepen het komend weekend zo min mogelijk naar buiten te gaan. "Het wordt mooier weer dit weekend, maar onze oproep os: blijf zoveel mogelijk thuis, als je gaat winkelen, doe dat alleen en houd je aan de anderhalve meter." Rutte wil niet dat het weekend leidt tot een nieuwe piek in de coronabesmettingen. Ook vraagt Rutte Nederlanders die met het vliegtuig uit de Verenigde Staten komen veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Vooral New York geldt als een brandhaard van coronabesmettingen. (#corona #kabinet #maatregelen)
TERUGKIJKEN: Bijna 1300 coronapatiënten op intensive care, 82 meer dan gisteren
TERUGKIJKEN: Bijna 1300 coronapatiënten op intensive care, 82 meer dan gisteren
7 dagen geleden
Het aantal coronapatiënten op de intensive cares in Nederland is opgelopen naar 1273. Dat zijn er 82 meer dan gisteren. Dat heeft Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gezegd op een persconferentie in het Rotterdamse ziekenhuis Erasmus MC. Op dit moment zijn er volgens hem nog voldoende IC-bedden beschikbaar voor coronapatiënten. Hoeveel bedden dat zijn kan Kuipers niet precies zeggen, maar het gaat in de richting van de 1600 coronabedden die ze dit weekend willen hebben. Op alle IC-afdelingen in Nederland liggen inmiddels coronapatiënten. Gisteren steeg het aantal bezette bedden met 40. De dagen daarvoor was het gemiddeld 100. In totaal hopen ze volgende week 2400 IC-bedden te hebben, waarvan zo'n 1900 coronabedden. (#corona #coronavirus #persconferentie)
TERUGKIJKEN: Bezorgde Kamerleden in debat over corona-maatregelen
TERUGKIJKEN: Bezorgde Kamerleden in debat over corona-maatregelen
8 dagen geleden
Kijk hier het debat in de Tweede Kamer terug na de aangekondigde verlenging van de corona-maatregelen door het kabinet tot 28 april. Kamerleden zijn onder meer ongerust over het aantal IC-bedden in Nederland en of dat aantal toereikend zal blijken. Eerder zijn de Tweede Kamerleden bijgepraat door deskundigen over de bestrijding van het cononavirus. Onder meer het RIVM, de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaven een update. De livestream daarvan kun je hier terugkijken: nlmind.info/video/r6iHo26Ez8aVp7w.html (#corona #tweedekamer #virus) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TERUGKIJKEN: Corona-update door deskundigen aan Kamerleden
TERUGKIJKEN: Corona-update door deskundigen aan Kamerleden
8 dagen geleden
De IC-afdelingen staan onder zware druk aldus de Vereniging voor Intensive Care. Volgens het RIVM is het 'cruciaal' om de beperkende maatregelen vol te houden zodat de ziekenhuizen het aantal zieken kunnen blijven behandelen. De Tweede Kamer is bijgepraat over de bestrijding van de corona-epidemie. Onder meer het RIVM, de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaven een update. (#corona #virus #RIVM) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TERUGKIJKEN: Kabinet verlengt coronamaatregelen met 3 weken
TERUGKIJKEN: Kabinet verlengt coronamaatregelen met 3 weken
9 dagen geleden
Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft premier Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers. Dat betekent dat de scholen ook na 6 april dicht blijven, net als de horeca. Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Het uitoefenen van contactberoepen, zoals kappers en masseurs, blijft verboden. Het laatste nieuws over de coronacrisis, vind je in ons liveblog: nos.nl/liveblog/2328375 (#corona #maatregelen #Rutte)
TERUGKIJKEN: Minister Koolmees over steun aan bedrijven tijdens coronacrisis
TERUGKIJKEN: Minister Koolmees over steun aan bedrijven tijdens coronacrisis
13 dagen geleden
Bedrijven die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen vanaf volgende week een beroep doen op de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). De overheid neemt dan een deel van het salaris van het personeel voor zijn rekening. Dat maakte minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend. Het UWV streeft ernaar vanaf 6 april aanvragen te kunnen behandelen, vertelde Koolmees. Hij noemt het een uitzonderlijke, forse maatregel. "We roepen als kabinet bedrijven op hiermee verantwoordelijk om te gaan en de regeling alleen aan te spreken als het echt nodig is. Dat is in het belang van ons allen." (#corona #Koolmees #werktijdverkorting)
TERUGKIJKEN: Premier Rutte over aanpak coronavirus na ministerraad
TERUGKIJKEN: Premier Rutte over aanpak coronavirus na ministerraad
13 dagen geleden
Premier Rutte heeft in zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad mensen opnieuw opgeroepen om zich te houden aan de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. "Blijf ook dit weekend zoveel mogelijk thuis", zei hij. Dat gebeurt ook al veel, benadrukte Rutte. Van de politie hoorde hij dat het al een stuk rustiger is op straat sinds de maatregelen verder zijn aangescherpt. Zaterdag en zondag was het overvol in parken, tuincentra en op het strand en daarom scherpte het kabinet de regels afgelopen maandag aan. Iedereen moet altijd 1,5 meter afstand houden en als er meer dan 3 personen samen lopen, kan de politie een bekeuring geven tot 400 euro per persoon. (#corona #Rutte #persconferentie)
TERUGKIJKEN: Kamerdebat over coronacrisis met Rutte en De Jonge
TERUGKIJKEN: Kamerdebat over coronacrisis met Rutte en De Jonge
14 dagen geleden
Het kabinet gaat ervan uit dat er volgende week genoeg bedden zijn op de intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen. En minister De Jonge en de Tweede Kamer willen medewerking van het Zwitserse bedrijf Roche om meer coronatests in Nederland te kunnen doen, bleek vandaag in een nieuw Kamerdebat over de crisis rond het coronavirus. Kamervoorzitter Arib liet voor het begin van het debat weten dat er vanwege het coronavirus andere regels gelden dan anders. Zo zijn er bijvoorbeeld nog maar twee microfoons waar de Tweede Kamerleden vragen kunnen stellen. Kamerleden met een vraag aan een spreker, wachten normaal bij de microfoons tot ze het woord krijgen. Om anderhalve meter afstand te kunnen houden, vroeg Arib de Kamerleden om nu naast de eigen stoel te wachten. Het laatste nieuws over de coronacrisis, vind je in ons liveblog: nos.nl/liveblog/2328375 (#corona #debat #tweedekamer)
TERUGKIJKEN: Kamerdebat economische noodmaatregelen coronacrisis
TERUGKIJKEN: Kamerdebat economische noodmaatregelen coronacrisis
15 dagen geleden
Kamerleden spraken met minister Wopke Hoekstra van Financiën over de gewijzigde begrotingen die nodig zijn voor het noodpakket aan maatregelen als gevolg van het coronavirus. Het kabinet kondigde vorige week een reeks maatregelen aan om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor bedrijven en zelfstandigen zoveel mogelijk te beperken. (#corona #tweedekamer #noodmaatregelen)
TERUGKIJKEN: Kabinet beslist dinsdag over coronamaatregelen na 6 april
TERUGKIJKEN: Kabinet beslist dinsdag over coronamaatregelen na 6 april
15 dagen geleden
Premier Rutte en minister de Jonge gaven na het crisisberaad met het kabinet een korte toelichting over de maatregelen rond het coronavirus. Deze week wil het kabinet geen nieuwe besluiten nemen voor de bestrijding van het virus. Op 31 maart neemt het kabinet een besluit wat er gebeurt na 6 april. Tot en met 6 april zijn onder meer scholen, cafés en restaurants dicht. Ook zijn grote evenementen verboden. Lees de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog: nos.nl/liveblog/2328312 (#corona #Rutte #virus)
TERUGKIJKEN: Mogelijk IC-bedden te weinig door coronavirus zeggen RIVM en IC-artsen
TERUGKIJKEN: Mogelijk IC-bedden te weinig door coronavirus zeggen RIVM en IC-artsen
17 dagen geleden
Kamerleden zijn bijgepraat door het RIVM en de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care over de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Zij kregen onder meer te horen dat de groei van het aantal besmettingen iets afneemt, maar dat de belasting voor de IC-afdelingen in ziekenhuizen enorm is en er nog te weinig IC-bedden zijn om het verwachte aantal patiënten op te kunnen vangen. Lees het laatste nieuws in ons liveblog: nos.nl/liveblog/232826 (#corona #kabinet #rivm)
TERUGKIJKEN: Minister Slob over annuleren centrale examens
TERUGKIJKEN: Minister Slob over annuleren centrale examens
16 dagen geleden
De centrale eindexamens voor middelbare scholieren gaan dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Dat heeft minister Slob van Onderwijs besloten in overleg met onderwijsvertegenwoordigers. Scholen moeten op basis van de schoolexamens beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Het besluit volgt op de aangescherpte coronamaatregelen. Lees er hier meer over: nos.nl/artikel/2328153 (#corona #examens #slob)
TERUGKIJKEN: Kabinet kondigt nieuwe maatregelen aan vanwege coronavirus
TERUGKIJKEN: Kabinet kondigt nieuwe maatregelen aan vanwege coronavirus
20 dagen geleden
Het kabinet neemt nieuwe maatregelen vanwege het coronavirus in Nederland. Alle samenkomsten en evenementen worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan 100 personen. Dat maakte justitieminister Grapperhaus zojuist bekend in een persconferentie met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn (Medische Zorg) en De Jonge (Volksgezondheid). Burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om te handhaven en de nieuwe maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, zei Grapperhaus. De ministers waren vanmiddag bijeen voor crisisoverleg. Rutte zei dat de aanscherping van de al bestaande maatregelen nodig was, omdat hij nog te veel mensen ziet die zich niet houden aan onder meer de regels anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. "Mijn verstand staat stil bij de overvolle stranden van de afgelopen dagen", zei hij. Lees het laatste nieuws in ons liveblog: nos.nl/liveblog/2328059 (#corona #kabinet #persconferentie)
TERUGKIJKEN: Koning spreekt het land toe over coronacrisis
TERUGKIJKEN: Koning spreekt het land toe over coronacrisis
20 dagen geleden
Koning Willem-Alexander heeft in een toespraak zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van mensen die zijn overleden door het coronavirus en de mensen die besmet zijn. Ook sprak hij zijn waardering uit voor iedereen die bijdraagt aan de strijd tegen het virus en opgeroepen om eenzaamheid te bestrijden. Het dagelijks leven ligt stil, benadrukte de koning. Sporten, werken of naar de kerk: het is allemaal even anders. Maar er is ook veel wat we wel kunnen doen, zei hij. "We weten wie er in onze directe omgeving extra aandacht nodig heeft. Dit is iets waar we samen doorheen moeten en mensen beseffen dat. Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt." De speech werd vanmiddag opgenomen in zijn werkkamer in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag en aan het begin van de avond uitgezonden. Afgelopen maandag richtte premier Mark Rutte zich tijdens een tv-toespraak al tot alle Nederlanders. Die is hier te zien: nlmind.info/video/qWqJgqOpy7Z-k7A.html (#corona #koning #toespraak)
TERUGKIJKEN: PvdA'er Van Rijn tijdelijk minister Medische Zorg
TERUGKIJKEN: PvdA'er Van Rijn tijdelijk minister Medische Zorg
20 dagen geleden
Martin van Rijn wordt tijdelijk de nieuwe minister van Medische Zorg. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt op een persconferentie. Van Rijn volgt Bruno Bruins op, die gisteren opstapte vanwege oververmoeidheid. Bruins was belast met de aanpak van de coronacrisis. Dat dossier heeft Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) op zich genomen. Van Rijn was namens de PvdA van 2012 tot 2017 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte II. Het is opmerkelijk dat Rutte kiest voor iemand van een partij die niet in het kabinet zit. "Maar ik heb niet gekozen voor een PvdA'er", zei Rutte in de persconferentie. "Ik heb gekozen voor iemand die meteen beschikbaar is, het ministerie kent een waarin ik een enorm vertrouwen heb. Deze crisis is zo groot. Dan is de partijkleur niet interessant." (#corona #Rutte #minister) 25 MINUTEN GELEDEN
TERUGKIJKEN: Nieuwe corona-maatregelen en aftreden minister Bruins
TERUGKIJKEN: Nieuwe corona-maatregelen en aftreden minister Bruins
21 dag geleden
Tijdens een persconferentie maakte het kabinet bekend bewoners van verpleeghuizen vanwege het coronavirus geen bezoek meer mogen ontvangen. Alleen voor bewoners die stervende zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Het kabinet heeft de maatregel genomen om de bewoners en het verplegende personeel beter te beschermen tegen corona. Ook ging premier Rutte in op het aftreden van minister Bruins voor Medische Zorg. De VVD-minister, onder meer verantwoordelijk voor de aanpak van corona, stopt vanwege oververmoeidheid. Zijn werk wordt overgenomen door CDA-minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (#corona) (bruins) (Rutte) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Meerderheid Tweede Kamer steunt aanpak coronavirus
TERUGKIJKEN: Meerderheid Tweede Kamer steunt aanpak coronavirus
22 dagen geleden
De Tweede Kamer staat achter de kabinetsplannen om het coronavirus te bestrijden en de economische gevolgen te verzachten. De meeste partijen vinden het verstandig dat Nederland niet helemaal op slot gaat. Alleen oppositiepartijen PVV en Forum voor Democratie vinden de maatregelen niet ver genoeg gaan. Geert Wilders en Thierry Baudet pleiten voor een totale lockdown, dat wil zeggen dat burgers zo veel mogelijk binnen blijven. Deze video is het tweede deel van het urenlange debat dat om 13 uur 's middags begon. Rond 19.30 uur werd het debat voor de tweede keer geschorst. Dat gebeurde nadat minister Bruno Bruins niet lekker werd. Hij zakte in elkaar en werd opgevangen door minister Koolmees. Bruins is naar huis gegaan en liet via Twitter weten dat het weer goed met hem gaat. Hij was oververmoeid en gaat thuis uitrusten. Het eerste deel van het debat is hier te zien: nlmind.info/video/qalslYmBr8mEf5c.html Voorafgaand aan het debat werden de Kamerleden eerst bijgepraat door Jaap van Dissel van het RIVM en Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Die briefing is in zijn geheel hier te zien: nlmind.info/video/qaeqfWifwrqVbNo.html (#corona #debat #Bruins)
TERUGKIJKEN: Kamerdebat over coronavirus, stilgelegd na onwelwording minister Bruins
TERUGKIJKEN: Kamerdebat over coronavirus, stilgelegd na onwelwording minister Bruins
22 dagen geleden
De Tweede Kamer heeft uren gedebatteerd over de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus. Bijna 6,5 uur nadat het debat begon werd minister Bruno Bruins onwel. Hij zakte door zijn knieën en werd opgevangen door minister Koolmees. Het debat werd geschorst en Bruins verliet de kamer. Later liet hij via Twitter weten dat hij oververmoeid was en naar huis gaat om uit te rusten. Voor het debat werden de Kamerleden eerst bijgepraat door Jaap van Dissel van het RIVM en Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Die briefing is in zijn geheel hier te zien: nlmind.info/video/qaeqfWifwrqVbNo.html Het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland vind je in ons liveblog: nos.nl/liveblog/2327475 (#corona #debat #Bruins)
TERUGKIJKEN: Kamer wordt bijgepraat over het coronavirus
TERUGKIJKEN: Kamer wordt bijgepraat over het coronavirus
23 dagen geleden
In de Tweede Kamer zijn Kamerleden bijgepraat over het coronavirus en de maatregelen die zijn genomen of nog genomen kunnen worden. Ook konden vragen worden gesteld aan Jaap van Dissel van het RIVM en Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Om 13.00 uur volgt een debat in de Tweede Kamer. Dat is te volgen via een nieuwe livestream op ons NLmind-kanaal. Het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland vind je in ons liveblog: nos.nl/liveblog/2327475 (#corona #RIVM #TweedeKamer)
TERUGKIJKEN: Miljardensteun van kabinet voor bedrijven en zzp'ers vanwege corona
TERUGKIJKEN: Miljardensteun van kabinet voor bedrijven en zzp'ers vanwege corona
24 dagen geleden
Het kabinet stelt tientallen miljarden beschikbaar om te voorkomen dat bedrijven niet omvallen tijdens de coronacrisis. Daarmee neemt het meerdere maatregelen, als onderdeel van een "omvangrijk noodpakket voor banen en economie", zei minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Hij gaf een persconferentie samen met ministers Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Hoekstra (Financiën). Volgens Hoekstra gaat het alleen al de komende drie maanden om 10 tot 20 miljard euro. Lees er hier meer over: nos.nl/artikel/2327417-alleen-al-komend-kwartaal-tien-a-twintig-miljard-voor-bedrijven-en-zzp-ers.html (#corona #persconferentie #zzp)
TERUGKIJKEN: Toespraak premier Rutte: 'veel Nederlanders zullen besmet raken met corona'
TERUGKIJKEN: Toespraak premier Rutte: 'veel Nederlanders zullen besmet raken met corona'
25 dagen geleden
Premier Rutte heeft gezegd dat het coronavirus onder ons is en voorlopig onder ons zal blijven. Er is geen eenvoudige uitweg, de realiteit is dat de komende tijd een groot deel van het Nederlandse volk besmet zal raken, zei hij in zijn toespraak tot het Nederlandse volk. "Het kan maanden duren om groepsimmuniteit op te bouwen." "Veel mensen het gevoel hebben dat we in een achtbaan zitten, die steeds harder gaat rijden. De maatregelen zijn ongekend", aldus Rutte. Hij benadrukte dat bij de maatregelen deskundig advies leidend is. De enige verstandige manier is gebruik te maken van wetenschappelijke kennis en feiten. (#corona #toespraak #Rutte)
TERUGKIJKEN: Ministers Bruins en Slob over sluiting scholen en horeca
TERUGKIJKEN: Ministers Bruins en Slob over sluiting scholen en horeca
27 dagen geleden
Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland gaan morgen niet open en de horeca moet vanaf 18 uur vanavond de deuren sluiten. Dat hebben de ministers Bruins en Slob bekendgemaakt op een persconferentie. De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Zo kunnen die ouders gewoon aan het werk blijven. De maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot 6 april. (#coronavirus #corona #persconferentie #scholen)
TERUGKIJKEN: Speciale uitzending over het coronavirus met vragen van mensen thuis
TERUGKIJKEN: Speciale uitzending over het coronavirus met vragen van mensen thuis
27 dagen geleden
Voor de tweede keer maakten we een speciale uitzending over het coronavirus. In het programma 'Het coronavirus: feiten en fabels' staan net als in het gelijknamige programma twee weken geleden de vragen van het publiek centraal. Presentatoren Winfried Baijens en Saïda Maggé zullen ze voorleggen aan deskundigen. Na de tv-uitzending beantwoorde Sjaak de Gouw van GGD Nederland vragen die tijdens het programma binnenkwamen via de livechat bij de stream hier op NLmind en op andere platformen. (#coronavirus #corona #nos)
TERUGKIJKEN: Premier Rutte over corona-maatregelen na ministerraad
TERUGKIJKEN: Premier Rutte over corona-maatregelen na ministerraad
28 dagen geleden
Premier Rutte heeft tijdens zijn wekelijkse persconferentie mensen opgeroepen om niet te hamsteren. "Hamsteren is niet nodig", zei de premier. "Het is vervelend voor de mensen die hard werken voor ons. Die komen vanavond voor lege schappen te staan." Rutte zei verder dat mensen elkaar moeten helpen. "We kunnen dit alleen doen met z'n allen, als we het samen doen. Houd oog voor elkaar, help elkaar waar nodig." (#coronavirus #persconferentie #Rutte)
TERUGKIJKEN: Kabinet in debat over coronavirus onder vuur om open houden scholen
TERUGKIJKEN: Kabinet in debat over coronavirus onder vuur om open houden scholen
28 dagen geleden
Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer tijdens het debat over coronavirus het besluit verdedigd om de scholen open te houden, maar stuitte op forse kritiek en vraagtekens van zowel oppositiepartijen als coalitiepartijen. Die vragen zich af waarom scholen in ons land openblijven, nu het kabinet wel andere maatregelen neemt in de bestrijding van het coronavirus. Je kunt het debat nu terugkijken. Hier kun je ons artikel over het debat vinden: nos.nl/artikel/2326914 (#corona #virus #TweedeKamer)
TERUGKIJKEN: Persconferentie over maatregelen tegen coronavirus
TERUGKIJKEN: Persconferentie over maatregelen tegen coronavirus
Maand geleden
Het kabinet heeft tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Tot 1 april worden bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers afgelast. Ook musea, theaters en sportclubs krijgen het advies om de deuren de komende weken te sluiten. Verder roept het kabinet op om thuis te blijven bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Iedereen wordt gevraagd sociaal contact te mijden en zoveel mogelijk thuis te werken. Bij de persconferentie stond naast premier Rutte, minister Bruins en RIVM-directeur Jaap van Dissel ook een doventolk. Dat was voor het eerst (#corona #virus #Rutte)
TERUGKIJKEN: Maatregelen in Noord-Brabant tegen coronavirus: geen voetbalduels en dancefestivals
TERUGKIJKEN: Maatregelen in Noord-Brabant tegen coronavirus: geen voetbalduels en dancefestivals
Maand geleden
Alle grote evenementen die dit weekend in Noord-Brabant zijn gepland, gaan niet door vanwege de uitbraak van corona in de provincie. Het gaat om evenementen zoals voetbalwedstrijden, dancefestivals en concerten. Dat hebben de burgemeesters van Den Bosch, Tilburg en Eindhoven bekendgemaakt. Zij zijn de voorzitters van de drie veiligheidsregio's in Noord-Brabant. Ook roepen de burgemeesters de inwoners op om de komende zevende dagen het aantal sociale contacten te verminderen. Scholen blijven wel open. #corona #brabant #maatregelen
TERUGKIJKEN: Premier Rutte na crisisoverleg over coronavirus: schud geen handen meer
TERUGKIJKEN: Premier Rutte na crisisoverleg over coronavirus: schud geen handen meer
Maand geleden
In heel Nederland wordt het schudden van handen afgeraden. Het kabinet doet een dringende oproep aan alle Nederlanders om elkaar voorlopig niet meer met een handdruk te begroeten. Ook wordt mensen in Noord-Brabant gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Op die manier moet de verspreiding van het coronavirus worden afgeremd. Premier Rutte gaf samen met RIVM-directeur Jaap van Dissel maandagavond een persconferentie. Daarvoor was een crisisoverleg over het coronavirus. Leden van het kabinet spraken met vertegenwoordigers van het RIVM, de politie en de burgemeester van Den Bosch bij aanwezig. Noord-Brabant is de provincie met de meeste besmettingen. #corona #kabinet #nos
TERUGKIJKEN: Dit merken we van de koersdaling op de beurs door corona en olie
TERUGKIJKEN: Dit merken we van de koersdaling op de beurs door corona en olie
Maand geleden
Grote koersdalingen op beurzen wereldwijd vandaag, als gevolg van de problemen door het coronavirus en de onverwachte, scherpe daling van de olieprijzen. Hoe zit dat in elkaar? En wat merken wij ervan? Economie-verslaggever Wessel de Jong beantwoordde die en nog meer vragen. Emil van Oers legde de vragen die in de comments werden gesteld aan Wessel voor. (#beurs #corona #economie)
TERUGKIJKEN: Deze vragen werden gesteld over het MH17-proces dat vandaag begint
TERUGKIJKEN: Deze vragen werden gesteld over het MH17-proces dat vandaag begint
Maand geleden
Ruim 2000 dagen na de ramp gaat het MH17-proces beginnen. Wie staan er terecht? Wat kunnen we verwachten? Internationaal strafrechtdeskundige Marieke de Hoon van de Vrije Universiteit beantwoordt de vragen die in de comments zijn gesteld. Verslaggever Jeroen de Jager legt ze aan haar voor. Op 17 juli 2014 kwamen alle 298 inzittenden van vlucht MH17 om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Het vliegtuig van Malaysia Airlines werd boven Oekraïne uit de lucht geschoten. Drie Russen en één Oekraïner staan terecht. Ze zijn niet aanwezig in de rechtszaal. (#mh17 #rechtszaak #nos)
TERUGKIJKEN: Correspondent Sander van Hoorn vanaf Lesbos
TERUGKIJKEN: Correspondent Sander van Hoorn vanaf Lesbos
Maand geleden
Correspondent Sander van Hoorn is op Lesbos waar de afgelopen dagen veel migranten met bootjes vanuit Turkije op af zijn gekomen. Het leidt tot een heel gespannen situatie op het eiland. Boze eilandbewoners probeerden boten te weerhouden van aanleggen. De opvangkampen op de eilanden zijn overvol. (#lesbos #migranten #vluchtelingen)
TERUGKIJKEN: Beatrixziekenhuis Gorinchem: er was geen reden voor coronavirus-test
TERUGKIJKEN: Beatrixziekenhuis Gorinchem: er was geen reden voor coronavirus-test
Maand geleden
Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is gesloten. Tijdens een persconferentie zei een woordvoerder: "We kunnen geen bezoekers ontvangen en geen nieuwe patiënten. Mensen die binnen zijn blijven binnen." Het ziekenhuis moet dicht omdat een patiënte met het coronavirus in het ziekenhuis is verpleegd. De patiënte, een 49-jarige vrouw uit het Brabantse Nieuwendijk, lag een week in het ziekenhuis met luchtwegklachten en is daar apart verpleegd, voordat ze naar het Erasmus MC werd gebracht. Daar werd vastgesteld dat ze besmet is met het coronavirus. Het Beatrixziekenhuis heeft in overleg met het RIVM en de GGD besloten tot een opnamestop. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is er wel over gesproken om de patiënte op corona te testen, maar was er geen aanleiding toe. Iedereen die met haar in contact is geweest, wordt nu in kaart gebracht. (#coronavirus #gorinchem #beatrixziekenhuis)
TERUGKIJKEN: RIVM: Beatrixziekenhuis Gorinchem dicht om coronavirus (COVID-19), 10 patiënten in NL
TERUGKIJKEN: RIVM: Beatrixziekenhuis Gorinchem dicht om coronavirus (COVID-19), 10 patiënten in NL
Maand geleden
Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is gesloten vanwege het coronavirus. Een ernstig zieke vrouw die het virus had opgelopen, heeft daar gelegen. Dat maakte minister Bruins bekend op een persconferentie samen met het RIVM. Medewerkers kunnen er nog wel in en uit, zei een woordvoerder van het ziekenhuis eerder, maar bezoekers en nieuwe patiënten komen er niet in. Mensen die in de besmettingshaarden China, Zuid-Korea, Iran en Singapore zijn geweest, worden geadviseerd om bij luchtwegklachten uit voorzorg thuis te blijven. Meer over de persconferentie lees je hier: nos.nl/artikel/2325309 Volg ons liveblog voor het laatste nieuws: nos.nl/liveblog/2325248 Voor vragen over het virus en de verspreiding: nos.nl/artikel/2325052 (#coronavirus #rivm #covid19)
TERUGKIJKEN: Laatste nieuws over corona (COVID-19) in Nederland
TERUGKIJKEN: Laatste nieuws over corona (COVID-19) in Nederland
Maand geleden
Dit was een live-uitzending naar aanleiding van de tweede besmetting met het coronavirus (COVID-19) in Nederland. De tweede patiënt zit nu in thuisisolatie in Diemen. De vrouw is onlangs in Lombardije geweest, het gebied in Italië waar een grotere uitbraak van de ziekte is. In deze uitzending zit ook de persconferentie van de burgemeester van Tilburg. Hij zei dat de man uit Loon op Zand bij wie als eerste een besmetting is vastgesteld, waarschijnlijk niemand heeft besmet tijdens carnaval. In de periode dat hij carnaval vierde was hij volgens de huidige kennis over het virus niet besmettelijk. Verder werd verteld dat het contactenonderzoek zich richt op enkele tientallen mensen, die op dinsdag of woensdag in aanraking zijn geweest met de man uit Loon op Zand. Het onderzoek loopt nog. Volgens burgemeester Weterings gaat het goed met de man. Zijn toestand is zo goed dat wordt overwogen om hem thuis te laten herstellen. Hij zou dan in thuisisolatie moeten gaan. Als dat gebeurt, zullen omwonenden worden geïnformeerd. De patiënten hebben onderling geen contact gehad en waren onlangs in de Italiaanse regio Lombardije. Voor het laatste nieuws → nos.nl/liveblog/2324902 (#corona #coronavirus #covid19)
TERUGKIJKEN: Coronavirus: feiten en fabels
TERUGKIJKEN: Coronavirus: feiten en fabels
Maand geleden
Het coronavirus breidt zich steeds verder uit. Het risico is reëel dat ook in Nederland mensen besmet raken. Zijn we daar voldoende op voorbereid? En wat zijn dan de gevolgen voor de Nederlandse samenleving? In een speciale uitzending gaat de NOS op zoek naar antwoorden op deze vragen. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info (#corona #covid19 #coronavirus) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Wie is toch die 'verwarde man’ (m/v) op straat? | Achter de Headlines | NOS
Wie is toch die 'verwarde man’ (m/v) op straat? | Achter de Headlines | NOS
Maand geleden
Eric valt in de categorie ‘verwarde man’. Hij heeft wel eens iemand uit zijn auto getrokken om te vertellen hoe hij moest rijden. En hij deelde een keer klappen uit in de metro. Zijn gedrag is het gevolg van PTSS, een stoornis die hij overhield aan zijn tijd als militair in voormalig-Joegoslavië. Zijn problemen stapelden zich op en werden zo groot dat Eric dakloos raakte en op straat terechtkwam. Hoe worden mensen als Eric geholpen? Straatbarbier Sjoerd en straatdokter Marlieke werken dagelijks met mensen op straat. Zij vertellen wat zij doen en hoe zij dat aanpakken. (#verward #dakloos #achterdeheadlines) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Q&A over het coronavirus (COVID-19) met viroloog Marion Koopmans
TERUGKIJKEN: Q&A over het coronavirus (COVID-19) met viroloog Marion Koopmans
Maand geleden
Viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC was bij ons te gast. Kijkers konden aan haar vragen stellen over het nieuwe coronavirus (COVID-19). Je kunt de vragensessie hier terugkijken. Voor de laatste ontwikkelingen kun je in ons liveblog terecht: nos.nl/l/2324599 En voor meer achtergrondinformatie, kun je hier terecht: nos.nl/collectie/13824 Op steeds meer plekken in de wereld raken mensen besmet met het nieuwe coronavirus COVID-19. In het noorden van Italië is een grote uitbraak en ook in andere Europese landen zijn patiënten. Verreweg de meeste besmettingen zijn er in China. In dat land zijn meer dan 2600 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.
TERUGKIJKEN: Hoe staat het met de verspreiding van het coronavirus in Italië?
TERUGKIJKEN: Hoe staat het met de verspreiding van het coronavirus in Italië?
2 maanden geleden
Italië-correspondent Mustafa Marghadi staat met verslaggever Mattijs van de Wiel bij het Noord-Italiaanse dorpje Casalpusterlengo, dat volledig is geïsoleerd. Italië kampt met de grootste uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Europa. Dinsdagmiddag stond het aantal besmettingen in het land op meer dan 200, tien mensen zijn eraan overleden. Meerdere plaatsen in de buurt van Milaan zijn afgesloten, veel Italianen dragen inmiddels mondkapjes. Lees voor het laatste nieuws ons liveblog: nos.nl/l/2324476 (#coronavirus #italië #covid19)
Zij moeten hun huurhuis uit vanwege de bouw van duurdere huizen | Achter de headlines | NOS
Zij moeten hun huurhuis uit vanwege de bouw van duurdere huizen | Achter de headlines | NOS
Maand geleden
Om arme wijken een impuls te geven, worden in steden steeds vaker sociale huurwoningen gesloopt. Ervoor in de plaats komen dan duurdere woningen. Dat trekt mensen met meer geld aan en dat is goed voor de wijk, redeneren stadsbesturen. Dit wordt gentrificatie genoemd. Maar het heeft gevolgen voor de sociale huurders die er wonen. Want wat moeten zij dan? Met die gedachte gaat Winfried in deze nieuwe aflevering van de NLmind-serie Achter de headlines op pad. Hij gaat naar Rotterdam, waar stadsvernieuwing in verschillende fases is. In Achter de headlines duikt Winfried Baijens in de verhalen en levens van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Winfried ontmoet Anna en Klaas, die in Rotterdam-Noord in een sociale huurwoning van woningbouwvereniging Vestia wonen. Hun woonblok wordt aangepast. "Het worden huizen voor een of twee personen", vertelt Anna. En dat betekent dat een noodgedwongen vertrek uit hun geliefde Rotterdam dreigt, want Anna en Klaas hebben twee dochters. In de Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid moeten 535 sociale huurwoningen verdwijnen op plaats te maken voor nieuwe, duurdere, woningen. "Er mogen best een paar yuppen bij, maar ga nou niet eerst alle oude bewoners wegjagen. Die hebben ook recht om hier te wonen", zegt An Rook, die er al sinds 1974 woont. Als je meer wilt weten over het woonbeleid van de gemeente Rotterdam, kun je hier terecht: www.rotterdam.nl/wonen-leven/woonvisie/ (#stadsvernieuwing #Rotterdam #achterdeheadlines) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: weervrouw Willemijn over storm Ciara
TERUGKIJKEN: weervrouw Willemijn over storm Ciara
2 maanden geleden
Willem Hoebert gaf zondagavond rond 19.30 uur een update over storm Ciara, die op dat moment vol over Nederland trok. De piek van de storm moest nog komen, maar uit heel Nederland kwamen al meldingen van stormschade binnen. Al het nieuws over storm Ciara is te volgen in ons liveblog: bit.ly/2OFsVcV (#Storm #Ciara #nos)
TERUGKIJKEN: De Britten zijn officieel uit de EU gestapt: brexit!
TERUGKIJKEN: De Britten zijn officieel uit de EU gestapt: brexit!
2 maanden geleden
Klokslag 00.00 uur is Groot-Brittanië officieel vertrokken uit de Europese Unie. Je kon hier het aftelmoment volgen. Er verandert in de praktijk niet veel: er gaat nu een transitieperiode van 11 maanden in. Voor het eind van het jaar moet er overeenstemming zijn over een handelsakkoord met de EU. Volg voor het laatste nieuws ons liveblog: nos.nl/l/2321080 (#brexit #EU #downingstreet)
Kinderen als proefkonijn in Auschwitz | Bevrijdingsjournaal | 31 januari 1945
Kinderen als proefkonijn in Auschwitz | Bevrijdingsjournaal | 31 januari 1945
2 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 31 januari 1945: Honderden kinderen onder de 15 jaar blijken in Auschwitz de verschrikkingen van het kamp voor nu te hebben overleefd. David Jan Godfroid vertelt dat de meeste kinderen werden gebruikt als menselijke proefkonijnen voor medische experimenten van de Duitsers. In de laatste aflevering van deze serie Bevrijdingsjournaals wordt ook gesproken over internationale politiek: hoe ziet de kaart van Europa er na de oorlog uit? In januari 1945 krijgt het noorden van Nederland te maken met een groot gebrek aan voedsel en brandstof. Het zuiden is bevrijd, maar het noorden moet overleven. Er heerst in delen van Nederland een extreme hongersnood. Op 27 januari 1945 wordt in Polen het vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger en ziet de rest van de wereld welke gruwelijkheden zich daar hebben afgespeeld. We volgen zeven dagen lang de winter van ’45 met de technieken van nu afgewisseld met historische beelden. Bezoek ook onze Bevrijdingssite: nos.nl/75jaarbevrijding/ #bevrijdingsjournaal #jodenvervolging #75jaarbevrijding Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Vrouwen houden de oorlogsindustrie draaiende | Bevrijdingsjournaal | 30 januari 1945
Vrouwen houden de oorlogsindustrie draaiende | Bevrijdingsjournaal | 30 januari 1945
2 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 30 januari 1945: Mannen zijn schaars, dus nu worden vrouwen ingezet in de industrie en het leger. Niet alleen in Amerika, maar ook in Duitsland en Rusland. Marieke de Vries vertelt over hoe zo'n 20 miljoen vrouwen werken in de Amerikaanse defensie-industrie. In Rusland maken vrouwen niet alleen wapens, ze pakken ze ook op. Martijn Bink staat deze aflevering in de frontstad Nijmegen, die is overspoeld door geallieerde militairen. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info In januari 1945 krijgt het noorden van Nederland te maken met een groot gebrek aan voedsel en brandstof. Het zuiden is bevrijd, maar het noorden moet overleven. Er heerst in delen van Nederland een extreme hongersnood. Op 27 januari 1945 wordt in Polen het vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger en ziet de rest van de wereld welke gruwelijkheden zich daar hebben afgespeeld. We volgen zeven dagen lang de winter van ’45 met de technieken van nu afgewisseld met historische beelden. Bezoek ook onze Bevrijdingssite: nos.nl/75jaarbevrijding/ (#bevrijdingsjournaal #vrouwen #75jaarbevrijding) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Influencers moeten toeristen wegleiden van Amsterdam en Giethoorn | Achter de headlines
Influencers moeten toeristen wegleiden van Amsterdam en Giethoorn | Achter de headlines
2 maanden geleden
'Als ik zeg dat Nijmegen leuk is, dan komen er geheid volgers van mij hierheen', zegt de Canadese influencer Vicki. Op Instagram heeft ze als @fashiontravelrepeat meer dan 88.900 volgers. Vicki is een van de zeven influencers die deze week door Nederland reizen op uitnodiging van het Nederlands Bureau voor Toerisme. De groep wordt bewust langs plekken geleid die nog niet zo op de radar staan van de gemiddelde internationale toerist, zoals historische locaties in Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn in het kader van 75 jaar bevrijding. NOS-presentator Winfried Baijens volgt de groep in een nieuwe aflevering van de NLmind-serie Achter de headlines. Winfried Baijens bezoekt in de video ook het Groningse Bedum, wat een voorbeeld is van een dorp dat een unieke kans heeft om toeristen te lokken. 'Bedum, het Pisa van het Noorden', aldus de voorzitter van de lokale Dorpsbelangenvereniging Henk van der Velde. (#toerisme #influencers #achterdeheadlines) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Duitsers treden steeds harder op in bezet Nederland | Bevrijdingsjournaal | 29 januari 1945
Duitsers treden steeds harder op in bezet Nederland | Bevrijdingsjournaal | 29 januari 1945
2 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 29 januari 1945: Terwijl in Duitsland duizenden burgerslachtoffers vallen door geallieerden bombardementen, treden de nazi’s in Nederland steeds harder op. "Bij de minste daad van verzet word je doodgeschoten", zegt Tanja Braun. Wouter Zwart vertelt vanuit een gehavend Berlijn dat het de Duitsers heet onder de voeten wordt. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info In januari 1945 krijgt het noorden van Nederland te maken met een groot gebrek aan voedsel en brandstof. Het zuiden is bevrijd, maar het noorden moet overleven. Er heerst in delen van Nederland een extreme hongersnood. Op 27 januari 1945 wordt in Polen het vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger en ziet de rest van de wereld welke gruwelijkheden zich daar hebben afgespeeld. We volgen zeven dagen lang de winter van ’45 met de technieken van nu afgewisseld met historische beelden. Bezoek ook onze Bevrijdingssite: nos.nl/75jaarbevrijding/ (#bevrijdingsjournaal #seyssinquart #75jaarbevrijding) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
De gaskamers van Auschwitz | Bevrijdingsjournaal | 28 januari 1945
De gaskamers van Auschwitz | Bevrijdingsjournaal | 28 januari 1945
2 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 28 januari 1945: Steeds duidelijker wordt dat Joden en andere gevangenen alles werd afgenomen in Auschwitz voordat ze in de gaskamers op gruwelijke wijze werden vermoord, vertelt David jan Godfroid. Inmiddels weten we dat Auschwitz het eindstation was voor veel Nederlandse joden, die vanuit Westerbork werden gedeporteerd. Kysia Hekster is in Londen, waar de Nederlandse regering zich bevindt. Daat speelt vooral de vraag wie het straks voor het zeggen heeft als Nederland is bevrijd? Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info In januari 1945 krijgt het noorden van Nederland te maken met een groot gebrek aan voedsel en brandstof. Het zuiden is bevrijd, maar het noorden moet overleven. Er heerst in delen van Nederland een extreme hongersnood. Op 27 januari 1945 wordt in Polen het vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger en ziet de rest van de wereld welke gruwelijkheden zich daar hebben afgespeeld. We volgen zeven dagen lang de winter van ’45 met de technieken van nu afgewisseld met historische beelden. Bezoek ook onze Bevrijdingssite: nos.nl/75jaarbevrijding/ (#bevrijdingsjournaal #Auschwitz #75jaarbevrijding) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: China-correspondent bij ziekenhuis coronavirus, in discussie met autoriteiten
TERUGKIJKEN: China-correspondent bij ziekenhuis coronavirus, in discussie met autoriteiten
3 maanden geleden
China-correspondent Sjoerd Den Daas was live bij een ziekenhuis bij de grens met Hubei, waar besmette patiënten in quarantaine liggen. Hij beantwoordde vragen van kijkers, maar na enkele minuten lieten de autoriteiten weten dat hij niet langer door mocht gaan. Volgens Den Daas zijn de autoriteiten door het coronavirus extra gespannen. De beveiligers liepen tijdens de live-uitzending steeds met hem mee. "Dit gebeurt vaker", zegt den Daas, "waarschijnlijk moet ik straks naar het politiebureau om uitleg te geven. dat gebeurde gisteren ook. Die gesprekken verlopen vaak heel vriendelijk. In China zijn tot nu toe 106 mensen overleden aan het virus. In Duitsland werd gisteravond de eerste besmetting vastgesteld; het gaat om een man in Beieren. Het is tweede Europese land na Frankrijk waar de ziekte opduikt. (#coronoavirus #china #virus)
Gruwelijkheden in kampen in Polen en Nederlands-Indië | Bevrijdingsjournaal  | 27 januari 1945
Gruwelijkheden in kampen in Polen en Nederlands-Indië | Bevrijdingsjournaal | 27 januari 1945
2 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 27 januari 1945: David Jan Godfroid staat in het Poolse Oswiecim (Auschwitz), waar het Duitse vernietigingskamp door de Sovjets is bevrijd. Wat het Rode Leger hier aantrof, is onvoorstelbaar: "De dood is overal". In Nederlands-Indië, waar Japan heerst, vertelt Annemarie Kas over de verschrikkingen in de jappenkampen. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info (#jodenvervolging #75jaarbevrijding #bevrijdingsjournaal) In januari 1945 krijgt het noorden van Nederland te maken met een groot gebrek aan voedsel en brandstof. Het zuiden is bevrijd, maar het noorden moet overleven. Er heerst in delen van Nederland een extreme hongersnood. Op 27 januari 1945 wordt in Polen het vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger en ziet de rest van de wereld welke gruwelijkheden zich daar hebben afgespeeld. We volgen zeven dagen lang de winter van ’45 met de technieken van nu afgewisseld met historische beelden. Bezoek ook onze Bevrijdingssite: nos.nl/75jaarbevrijding/ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Hongertochten en tot de knieën in het water | Bevrijdingsjournaal | 26 januari 1945
Hongertochten en tot de knieën in het water | Bevrijdingsjournaal | 26 januari 1945
2 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 26 januari 1945: "De mensen in de Randstad worden nu echt wanhopig", vertelt Tanja Braun. Eten is nergens meer te vinden. Dus trekken de mensen naar het noorden en oosten van het land, waar veel boeren wonen. Sieraden en horloges worden hier geruild voor aardappelen en meel. Ondertussen staat Martijn Bink in Zeeland, met zijn voeten in het water. Sinds de geallieerden de dijken hebben gebombardeerd, heeft het water vrij spel. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info In januari 1945 krijgt het noorden van Nederland te maken met een groot gebrek aan voedsel en brandstof. Het zuiden is bevrijd, maar het noorden moet overleven. Er heerst in delen van Nederland een extreme hongersnood. Op 27 januari 1945 wordt in Polen het vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger en ziet de rest van de wereld welke gruwelijkheden zich daar hebben afgespeeld. We volgen zeven dagen lang de winter van ’45 met de technieken van nu afgewisseld met historische beelden. Bezoek ook onze Bevrijdingsite: nos.nl/75jaarbevrijding/ (#bevrijdingsjournaal #hongerwinter #75jaarbevrijding) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Onvervalst winterweer en extreme hongersnood | Bevrijdingsjournaal | 25 januari 1945
Onvervalst winterweer en extreme hongersnood | Bevrijdingsjournaal | 25 januari 1945
2 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 25 januari 1945: In deze eerste aflevering van de nieuwe serie Bevrijdingsjournaals vertelt weervrouw Willemijn Hoebert over het onvervalste winterweer. Er heerst een extreme hongersnood in een deel van Nederland, waar Tanja Braun over vertelt vanuit de gaarkeuken. Het dagelijks rantsoen is inmiddels nog maar 500 calorieën per dag. Daarnaast kijkt militair historicus Christ Klep naar op de opmars van de geallieerden afgelopen maanden, die vooralsnog stil staat. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info In januari 1945 krijgt het noorden van Nederland te maken met een groot gebrek aan voedsel en brandstof. Het zuiden is bevrijd, maar het noorden moet overleven. Er heerst in delen van Nederland een extreme hongersnood. Op 27 januari 1945 wordt in Polen het vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger en ziet de rest van de wereld welke gruwelijkheden zich daar hebben afgespeeld. We volgen zeven dagen lang de winter van ’45 met de technieken van nu afgewisseld met historische beelden. Bezoek ook onze Bevrijdingsite: nos.nl/75jaarbevrijding/ (#bevrijdingsjournaal #hongerwinter #75jaarbevrijding) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Inwoners Groningse Sauwerd nemen heft in eigen hand tegen leegloop | Achter de headlines | NOS
Inwoners Groningse Sauwerd nemen heft in eigen hand tegen leegloop | Achter de headlines | NOS
2 maanden geleden
Wat is er mis met wonen in een dorp? Niets, zeggen de inwoners van het Groningse Sauwerd. Zij gingen samen de strijd aan tegen de leegloop van hun dorp. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat onder meer in het uiterste noorden en zuiden mensen nog altijd wegtrekken uit dorpen. Naar aanleiding daarvan vraagt Winfried in deze een nieuwe aflevering van de NLmind-serie Achter de headlines zich af wat er mis is met het leven in een dorp? In Achter de headlines duikt Winfried Baijens in de verhalen en levens van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. In Sauwerd werden honderden inwoners mede-eigenaar van de enige overgebleven supermarkt om zo hun dorp te behoeden van leegloop. Ellie van den Bos, een van de initiatiefnemers achter de corporatie, zegt dat het idee uit nood is geboren. "Zonder een supermarkt verdwijnt de laatste mogelijkheid om hier boodschappen te doen en daarmee ook de leefbaarheid van het dorp." Als je de cijfers in de video terug wilt zien, dan kun je hier terecht: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bevolkingsdaling/krimpgebieden-en-anticipeergebieden www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/01/randgemeenten-bij-grote-steden-groeiden-in-2019-het-meest (#krimp #dorp #achterdeheadlines) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Queen Elizabeth steunt Prins Harry en Meghan Markle, ze mogen naar Canada
TERUGKIJKEN: Queen Elizabeth steunt Prins Harry en Meghan Markle, ze mogen naar Canada
2 maanden geleden
We waren live met buitenlandredacteur Iris de Graaf en correspondent Groot-Brittannië Tim de Wit over de perikelen in het Britse koningshuis. Harry en Meghan maakten vorige week bekend dat ze een minder vooraanstaande positie in de koninklijke familie willen om een ander leven te kunnen leiden. De twee willen ruimte maken voor hun gezin en een liefdadigheidsorganisatie oprichten. Hun beslissing was naar verluidt een grote verrassing voor de rest van de familie. Na een dag van crisisoverleg laat de Britse koningin Elizabeth weten Harry en Meghan te steunen in hun wens. Elizabeth had liever gezien dat ze volledig lid waren gebleven van de koninklijke familie, maar ze begrijpt hun verlangen naar een onafhankelijk leven. Eerder had de koningin haar zoon Charles en kleinzoons William en Harry bij zich geroepen op haar buitenverblijf Sandringham. Prins Harry is nu nog zesde in de lijn van troonopvolging. #harryenmeghan #koningshuis #nos Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Veel hulp van binnen- en buitenland voor brandbestrijders Australië
TERUGKIJKEN: Veel hulp van binnen- en buitenland voor brandbestrijders Australië
3 maanden geleden
We waren live vanuit Australië, waar correspondent Eva Gabeler en verslaggever Roel Pauw ons in Braidwood hebben bijgepraat over de bosbranden. (#australie #bosbranden #nos)
TERUGKIJKEN: Trump: 'krachtige sancties tegen Iran, geen Amerikaanse slachtoffers'
TERUGKIJKEN: Trump: 'krachtige sancties tegen Iran, geen Amerikaanse slachtoffers'
3 maanden geleden
De Verenigde Staten stellen nieuwe, strengere sancties in tegen het Iraanse regime, heeft president Trump aangekondigd in antwoord op de Iraanse raketaanvallen van afgelopen nacht. Andere mogelijkheden om te reageren worden nog besproken, zei hij. In een speech in het Witte Huis gaf hij verder geen details over de sancties, die pas worden opgeheven "als Iran zijn gedrag verandert". Hij wil dat Iran stopt met zijn nucleaire programma en zijn steun voor terroristische organisaties in de regio. Trump bevestigde dat er geen Amerikaanse doden zijn gevallen bij de bombardementen op Iraakse bases waar Amerikaanse militairen zijn gestationeerd. De raketten richtten minimale schade aan het materieel aan, zei Trump. Ook onder de Irakezen vielen geen slachtoffers.
TERUGKIJKEN: VS doodt Iraanse generaal, stel je vraag aan Midden-Oosten redacteur Hoessein Sabir
TERUGKIJKEN: VS doodt Iraanse generaal, stel je vraag aan Midden-Oosten redacteur Hoessein Sabir
3 maanden geleden
Het Amerikaanse leger heeft een hoge Iraanse militair gedood met raketaanvallen in Irak. Generaal Soleimani is de leider van een belangrijke elite-eenheid van de Iraanse Revolutionaire Garde. Hij zou de afgelopen maanden aanvallen op legerbases in Irak hebben geleid. Volgens het Pentagon is de liquidatie bij de internationale luchthaven van Bagdad uitgevoerd op bevel van president Trump. Een drone vuurde raketten af op auto's bij een vrachtterminal. Wat betekent dit voor de al opgelopen spanning in de regio en hoe reageren de betrokken landen? Stel je vraag hieronder aan Midden-Oosten redacteur Hoessein Sabir en verslaggever Malou Petter. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Wat schiet het klimaat op met Extinction Rebellion-arrestaties? | Achter de headlines | NOS
Wat schiet het klimaat op met Extinction Rebellion-arrestaties? | Achter de headlines | NOS
3 maanden geleden
De klimaatactivisten van Extinction Rebellion laten zich bij acties bewust arresteren. Waarom doen ze dat en wat schiet het klimaat ermee op? Die vraag stelt Winfried in deze Achter de headlines aan twee klimaatactivisten van Extinction Rebellion en zusteractiegroep Animal Rebellion: Delano en Caroline. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info De actievoerders van Extinction Rebellion, afgekort XR, willen dat regeringen "eerlijk zijn over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen". Verder willen ze dat de uitstoot van broeikasgassen in 2025 verminderd is naar nul en dat burgers meer te vertellen krijgen in de besluitvorming in de energietransitie. Animal Rebellion is een actiegroep die zich zegt in te zetten voor het klimaat en een ander voedselsysteem dat gebaseerd is op het alleen eten van plantaardige producten. In Achter de headlines duikt Winfried Baijens in de verhalen en levens van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. #klimaat #extinctionrebellion #achterdeheadlines --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Belangrijke test leek Boeing geslaagd, maar Starliner keert terug naar aarde
TERUGKIJKEN: Belangrijke test leek Boeing geslaagd, maar Starliner keert terug naar aarde
3 maanden geleden
De lancering in deze video lijkt geslaagd, maar de raket raakte vlak na de lancering uit koers. Er is jarenlang gewerkt aan de CST-100 Starliner. Een ruimtecapsule van Boeing die in de toekomst astronauten naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) moet brengen. Vanmiddag steeg hij om 12.36 uur op, maar daarna ging het mis. Na een half uur ontstonden er problemen. De Starliner zit in een verkeerde baan om de aarde. Het was de bedoeling dat de Starliner, die in de toekomst astronauten naar het ISS moet brengen, morgen zou aankomen bij het ruimtestation. Dat gaat nu dus niet door. Zondag wordt de capsule terugverwacht in de Amerikaanse staat New Mexico. → nos.nl/artikel/2315556 #NASA #spaceshuttle #starliner
TERUGKIJKEN: Hoge Raad houdt vonnis Urgenda in stand: kabinet moet CO2-uitstoot terugdringen
TERUGKIJKEN: Hoge Raad houdt vonnis Urgenda in stand: kabinet moet CO2-uitstoot terugdringen
3 maanden geleden
De staat is verplicht om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, oordeelt de Hoge Raad in de Urgenda-zaak. Daarmee is het vonnis in de zaak definitief en is geen beroep meer mogelijk. Dat betekent dat eind 2020 de uitstoot met minstens 25 procent moet zijn teruggedrongen. Je kunt hier het vonnis en de motivatie terugkijken. #Urgenda #klimaat #klimaatdoelen nos.nl/l/2315562 De zaak begint in 2013 met een aanklacht van klimaatorganisatie Urgenda tegen de Nederlandse Staat. De organisatie eist dat er een adequaat klimaatbeleid komt en vindt dat de overheid een onrechtmatige daad pleegt door niet te streven naar de klimaatdoelen die internationaal zijn afgesproken. In 2015 krijgt Urgenda gelijk en bepaalt de rechtbank dat de Staat een zorgplicht heeft voor de bescherming en verbetering van het leefmilieu. De Nederlandse Staat moet van de rechter in 2020 de uitstoot van het broeikasgas CO2 met ten minste 25 procent hebben teruggebracht ten opzichte van het niveau in 1990. Het kabinet gaat in hoger beroep bij het gerechtshof. In 2018 voert minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat aan dat de rechter heeft ingegrepen in een zaak die eigenlijk aan de politiek is. Urgenda betwist dat. In oktober 2018 wordt het 2-0 voor Urgenda als de Staat ook het hoger beroep verliest. Het gerechtshof in Den Haag komt tot het oordeel dat een CO2-reductie van 25 procent het minimum is voor de Staat om te voldoen aan zijn zorgplicht. Het benadrukt dat sprake is van een "reële dreiging" door klimaatverandering. Een maand later doet het kabinet een laatste poging en gaat in cassatie bij de Hoge Raad. "We gaan het vonnis uitvoeren", zei Wiebes. Maar het gaat om een principekwestie, zegt hij. "We willen in hoogste instantie weten of de rechter op de stoel van de politiek kan gaan zitten."
Drugsaanpak | Maar dan anders | NOS
Drugsaanpak | Maar dan anders | NOS
3 maanden geleden
Wiet, xtc en cocaïne. Criminele bendes verdienen in Europa jaarlijks zo'n 30 miljard euro aan de handel in drugs. De drugs worden steeds puurder en sterker, blijkt uit een rapport van onder meer Europol. Nederland speelt een grote rol in die Europese drugshandel. Wij stonden altijd bekend om onze aanpak van drugs en drugsverslaving. Denk aan het gedoogbeleid, maar de strijd verhardt en wordt ook steeds vaker op klaarlichte dag op straat uitgevochten. Is ons beleid nog wel van deze tijd? In deze Maar dan anders kijken we naar de situatie in Zweden, waar een keiharde strijd wordt gevoerd tegen de drugshandel en naar Portugal, waar ze het heel anders doen. In Maar dan anders zie je onderwerpen die in Nederland spelen en laten we je zien hoe ze in het buitenland met iets soortgelijks omgaan. (#drugs #maardananders #drugsgebruik) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Politie over aanhouding crimineel Ridouan Taghi in Dubai
TERUGKIJKEN: Politie over aanhouding crimineel Ridouan Taghi in Dubai
4 maanden geleden
De meest gezochte crimineel Ridouan Taghi is aangehouden in Dubai. Politie en justitie gaven een persconferentie over de aanhouding, die je hier kunt terugkijken. → nos.nl/l/2315038 #Ridouan #Taghi #Dubai
Homo, joods of moslim? Deze jongeren pakken vooroordelen in de klas aan | Achter de headlines | NOS
Homo, joods of moslim? Deze jongeren pakken vooroordelen in de klas aan | Achter de headlines | NOS
3 maanden geleden
Hoe is het tegenwoordig als bijvoorbeeld homo, moslim of jood in de klas? Winfried is in deze Achter de headlines bij een les over discriminatie en vooroordelen op school. In Achter de headlines duikt Winfried Baijens in de verhalen en levens van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Drie jongeren van Diversion, een bureau voor maatschappelijke innovatie, geven de les Gelijk = Gelijk aan groep 8 van basisschool Parkschool Utrecht in de Utrechtse wijk Lombok. Het zijn jongeren die zelf te maken hebben gehad met verschillen, vooroordelen en discriminatie. Vanuit hun eigen ervaringen gaan ze het gesprek aan met de klas. Er wordt gesproken over pesten, homoseksualiteit, diversiteit en vooroordelen. Voor de klas staan Jeroen, Yusser en Ronen. Zij zijn homo, moslim en joods. Vanwege Paarse Vrijdag, een dag waarop scholen opkomen voor LHBTI’ers ,probeert Winfried antwoord te vinden op de vraag: Hoe is het om nu anders te zijn in de klas?. Een onderwerp dat Winfried na aan het hart ligt, want ook hij weet wat het is om af te wijken van de norm. En om daarover naar buiten te treden. Hij kwam op zijn achttiende uit de kast. #achterdeheadlines #discriminatie #paarsevrijdag Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Syriëgangers | Maar dan anders | NOS
Syriëgangers | Maar dan anders | NOS
4 maanden geleden
Moeten Syriëgangers worden teruggehaald of niet? Niet alleen Nederland worstelt met die vraag, ook andere landen staan voor dit dilemma. In deze Maar dan anders kijken we naar hoe Kosovo, Marokko en Rusland met IS-kinderen en Syriëgangers omgaan. In Maar dan anders zie je onderwerpen die in Nederland spelen en laten we je zien hoe ze in het buitenland met iets soortgelijks omgaan. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Nederland haalt niet actief IS-vrouwen en hun kinderen terug uit het noordoosten van Syrië omdat het te onveilig in het gebied is. De rechter oordeelde onlangs dat de staat dat ook niet hoeft. Maar wat als de vrouwen en/of mannen op eigen houtje terug weten te komen? Hoe gaan we met deze groep om die zich heeft aangesloten bij IS? In Marokko kunnen IS-strijders rekenen op een gevangenisstraf, terwijl de vrouwen zich geen zorgen hoeven te maken over vervolging. In Rusland denken ze daar anders over. Voor mannen en vrouwen die erin slagen om terug te komen, dreigt een lange gevangenisstraf. Kinderen worden ondergebracht bij familie. Kosovo haalt Syriëgangers actief terug omdat ze zicht willen houden op de groep. De mannen gaan direct naar de gevangenis. Vrouwen en kinderen belanden in een gesloten opvanglocatie. (#syriegangers #iskinderen #maardananders) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Van crimineel naar criminoloog. Het kan, maar hoe? | Achter de headlines | NOS
Van crimineel naar criminoloog. Het kan, maar hoe? | Achter de headlines | NOS
4 maanden geleden
Van straatrovers tot drugsdealers. Hoe pak je ze aan? Het heeft de hoogste prioriteit in de grote steden. Winfried praat in deze Achter de headlines met jongeren die op de lijst hebben gestaan, hun moeders en een hulpverlener. In Achter de headlines duikt Winfried Baijens in de verhalen en levens van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Sinds de moord op advocaat Derk Wiersum is er opnieuw veel aandacht voor de strijd tegen de onderwereld en de rol van jongeren daarbij. Vooral jongeren die door zware criminelen als loopjongens worden ingezet, bijvoorbeeld in de drugshandel. Voormalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan introduceerde in 2011 de Top-aanpak in zijn stad om jongeren uit de criminaliteit te trekken. Er kwam een lijst met 600 jongeren die zware vergrijpen pleegden als woninginbraken, straatroof en overvallen, de Top 600. Het waren jongeren die steeds opnieuw de fout in gingen. Later kwam daar de Top 400 bij - voor lichtere vergrijpen. En begin dit jaar werd de lijst aangevuld met jongeren die in de drugswereld een rol spelen. De gemeente zegt dat de aanpak werkt, maar wat vinden de jongeren en hun moeders daarvan? Winfried spreekt met ze in deze Achter de headlines. Ook spreekt hij een hulpverlener over deze aanpak. #achterdeheadlines #jongecriminelen #criminaliteit Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Ouderenzorg | Maar dan anders | NOS
Ouderenzorg | Maar dan anders | NOS
4 maanden geleden
Zou je liever ouder worden in een verzorgingshuis of wil je zo lang mogelijk thuis blijven wonen met bijvoorbeeld iemand die je 24 uur kan verzorgen? Veel ouderen in Italië kiezen voor dat laatste en halen een badante in huis, een zorg-au pair. Dat zie je in deze Maar dan anders. In Nederland bestaat deze mogelijkheid ook, maar in Italië worden ze op veel grotere schaal ingehuurd. Is dit, mits goed geregeld voor beide partijen, een oplossing voor de toekomst? In Maar dan anders zie je onderwerpen die in Nederland spelen en laten we je zien hoe ze in het buitenland met iets soortgelijks omgaan. De bevolkingscijfers in de video komen trouwens van het CBS en het Italiaanse nationale instituut voor statistieken ISTAT. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info ( #ouderenzorg #ouderen #maardananders) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: aftrap grootste landelijke ziekenhuisactie
TERUGKIJKEN: aftrap grootste landelijke ziekenhuisactie
5 maanden geleden
In veel ziekenhuizen zijn vandaag protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond het gebouw. Ook is een centrale bijeenkomst in Utrecht met verschillende sprekers, onder meer van vakbonden. Die bijeenkomst op het Jaarbeursplein is om 12.00 uur begonnen. De actiedag wordt georganiseerd door vakbonden FNV, FBZ, CNV en NU'91. Medewerkers van academische ziekenhuizen doen niet mee, omdat zij onder een andere cao vallen. Er vallen 200.000 medewerkers onder de cao ziekenhuizen. #levedeverpleegkundige #ziekenhuisstaking #zorg
Deze boer in Friesland wil laten zien dat het anders kan | Achter de headlines | NOS
Deze boer in Friesland wil laten zien dat het anders kan | Achter de headlines | NOS
4 maanden geleden
“Ik doe het zo anders, dat het bijna niet te geloven is." Hier spreekt boer Jaring, die niet op het Malieveld stond tussen de trekkers. Winfried zoekt hem op in de eerste aflevering van Achter de headlines op omdat hij hoorde van meer boeren die zich niet herkennen in het boerenprotest. Jaring Brunia vindt actievoeren ‘een hele hoop negatieve energie’ en wil als boer vooral laten zien dat het ook anders kan. Zijn aanpak is in balans met de natuur en hij stoot daardoor veel minder stikstof uit en zegt ook nog een belegde boterham te kunnen verdienen. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info In Achter de headlines duikt Winfried Baijens in de verhalen en levens van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. De afgelopen weken demonstreerden veel boeren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Ze trokken met trekkers naar het malieveld om te laten zien dat ze het er niet mee eens zijn. Jaring Brunia deed dus niet mee aan demonstraties en trok niet met zijn tractor naar het Malieveld. “Ik geloof veel meer in laten zien dat het anders kan. Bezig zijn met je bedrijf en die verandering.” Het bedrijf van Jaring staat in Raerd, in Friesland. Zijn koeien lopen zo’n 4200 uur per jaar buiten, ver boven het landelijke gemiddelde van 1500 uur. Gevolg: er komt minder ammoniak vrij. Dat ontstaat wanneer mest en urine bij elkaar komen. Op het land gebeurt dat minder snel dan in de stal. “Ik doe het zo anders dat het bijna niet te begrijpen is. Het is bijna te mooi om waar te zijn. (#boer #stikstof #achterdeheadlines) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Manifestatie onderwijsstaking in Den Haag
TERUGKIJKEN: Manifestatie onderwijsstaking in Den Haag
5 maanden geleden
Op zeven plekken worden manifestaties gehouden tijdens de landelijke onderwijsstaking. In Den Haag komen er verschillende politici langs. In het hele land leggen leraren in het basis- en voortgezet onderwijs vandaag het werk neer. De leraren willen structureel meer geld voor verlaging van de werkdruk en hogere salarissen. Uit een peiling blijkt dat 80 procent van de scholen meedoet met de staking. De Tweede Kamer behandelt vandaag en morgen de onderwijsbegroting. Volg voor de laatste ontwikkelingen ook ons liveblog: nos.nl/l/2309255 (#onderwijsstaking #lerarentekort #onderwijsdebat)
TERUGKIJKEN: Grote brand in kerk in Hoogmade
TERUGKIJKEN: Grote brand in kerk in Hoogmade
5 maanden geleden
Grote brand in kerk in Hoogmade. De Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade, bij Leiden, staat in brand. Een kleine toren is ingestort en de grote toren staat ook in brand. De brandweer zegt dat de kerk niet meer te redden is en probeert te voorkomen dat omliggende gebouwen ook in brand vliegen. #kerk #hoogmade #brand
Stikstofprobleem | Maar dan anders | NOS
Stikstofprobleem | Maar dan anders | NOS
5 maanden geleden
In Nederland wordt de ene na de andere protestactie gehouden tegen het stikstofbeleid van de overheid. Speelt dit probleem ook in de landen om ons heen? In deze Maar dan anders gaan we dat na in Duitsland, Denemarken en België. In Maar dan anders zie je onderwerpen die in Nederland spelen en laten we je zien hoe ze in het buitenland met iets soortgelijks omgaan. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Duizenden projecten die stil liggen, duizenden woedende boeren en bouwers die met trekkers en hijskranen protestacties houden op het Malieveld. Het draait allemaal om de stikstofregels van de overheid. Eind mei oordeelde de Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, dat de aanpak van stikstofoverlast bij beschermde Natura2000-gebieden in strijd is met Europese natuurbeschermingsregels. De impact hiervan is enorm en vooral boeren en bouwers lijken nu met de gevolgen hiervan te maken te krijgen. Maar hoe schadelijk is stikstof voor de natuur? En speelt dit probleem ook in andere landen en hoe gaan ze daarmee om? In deze Maar dan anders laat bioloog Arnold van den Burg zien wat voor schade stikstof aanricht op bijvoorbeeld de Veluwe. Daarnaast kijken we of dit probleem ook speelt in Duitsland, Denemarken en België. En gaan we na aan welke Europese regels Nederland zich aan zou moeten houden. (#stikstof #stikstofprobleem #maardananders) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Bouwprotest op het Malieveld
TERUGKIJKEN: Bouwprotest op het Malieveld
5 maanden geleden
Bouw- en infraondernemers, baggeraars en hoveniers voeren in Den Haag actie tegen het stikstofbeleid en de PFAS-norm, waardoor duizenden projecten stilliggen. Er mogen van de politie geen bouwvoertuigen meer bij op het Malieveld, het officiële programma is rond 10.00 uur begonnen. (#bouwprotest #grondinverzet #malieveld)
TERUGKIJKEN: Bouwers verzamelen zich voor protest op Malieveld
TERUGKIJKEN: Bouwers verzamelen zich voor protest op Malieveld
5 maanden geleden
Bouw- en infraondernemers, baggeraars en hoveniers voeren in Den Haag actie tegen het stikstofbeleid en de PFAS-norm, waardoor duizenden projecten stilliggen. Veel wagens staan op het Malieveld en er mogen van de politie geen bouwvoertuigen meer bij. Het officiële programma begint rond 10.00 uur. (#bouwprotest #grondinverzet #malieveld)
TERUGKIJKEN: Persconferentie Trump: IS-leider Baghdadi gedood
TERUGKIJKEN: Persconferentie Trump: IS-leider Baghdadi gedood
5 maanden geleden
Persconferentie Trump: IS-leider Baghdadi is gedood. Dat is volgens de Amerikaanse president gebeurd bij een Amerikaanse militaire operatie in het noordwesten van Syrië, ten noorden van de stad Idlib. IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi kwam volgens Trump om in een tunnel waarin hij was gevlucht, samen met drie kinderen die hij had meegenomen. Daar zouden honden van de Amerikaanse eenheden hem zijn gevolgd. De IS-leider blies zichzelf "in paniek" op, waarna de tunnel instortte. De identiteit van Baghdadi is volgens Trump "direct en met zekerheid" vastgesteld. #Trump #IS #Baghdadi
TERUGKIJKEN: Beslissende stemming Brits Lagerhuis: eens met brexit-deal, maar meer tijd nodig
TERUGKIJKEN: Beslissende stemming Brits Lagerhuis: eens met brexit-deal, maar meer tijd nodig
5 maanden geleden
Het Britse Lagerhuis heeft in principe ingestemd met de brexit-deal van premier Johnson, maar verwerpt de snelheid waarmee de bijgaande wetgeving moet worden goedgekeurd. Dit is een klap voor premier Johnson, die donderdag de parlementaire behandeling wilde afronden. #brexit #BorisJohnson #Lagerhuis
TERUGKIJKEN: De eerste volledig vrouwelijke ruimtewandeling ooit
TERUGKIJKEN: De eerste volledig vrouwelijke ruimtewandeling ooit
5 maanden geleden
De Amerikaanse astronauten Christina Koch en Jessica Meir vervangen een defect onderdeel van de elektriciteitsvoorziening van het ISS. Het is de eerste keer dat een team van ruimtewandelaars uitsluitend uit vrouwen bestaat. #ruimtewandeling #nasa #vrouwen Koch maakte al eerder een ruimtewandeling, voor Meir is het de eerste keer. Zij is daarmee de vijftiende vrouw. Eigenlijk had de eerste volledig vrouwelijke ruimtewandeling al in maart moeten plaatsvinden. Koch zou met toenmalig ISS-bewoner Anne McClain naar buiten gaan, maar het ruimtepak van McClain paste niet goed meer.
TERUGKIJKEN: Protesten in Barcelona tegen celstraffen Catalaanse leiders
TERUGKIJKEN: Protesten in Barcelona tegen celstraffen Catalaanse leiders
5 maanden geleden
In Catalonië wordt het openbare leven vandaag opnieuw ontregeld door stakingen van twee vakbonden. De bonden, die voor de onafhankelijkheid van de regio zijn, hebben de Catalanen opgeroepen de straat op te gaan om te protesteren tegen de veroordeling van separatistenleiders. De afgelopen dagen gingen duizenden mensen de straat op in de steden Barcelona, Girona en Tarragona. Bij de demonstraties kwam het vaak tot gevechten met de politie. Ook gisteravond en vannacht werden er meer dan 10.000 mensen geteld bij demonstraties in de regio. De Spaanse politie heeft vanwege de ongeregeldheden zo'n 2000 extra agenten naar Catalonië gestuurd. Voor de politie is het moeilijk in te schatten waar de demonstraties worden gehouden. "Ze organiseren zich via eigen whatsappgroepen. Daardoor is het steeds een verrassing waar ze nu weer staan." #barcelona #catalonie #nieuws
De kerk | Maar dan anders | NOS
De kerk | Maar dan anders | NOS
5 maanden geleden
Hoe kan een kerk vernieuwen in een tijd waarin kerken leeg blijven lopen? En welke rol speelt het geloof nog? In deze Maar dan anders zie je buurtpastor Bettelies in Moerwijk in Den Haag. Bettelies is pastor binnen de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Zij leidt geen kerkdiensten meer, maar organiseert activiteiten omdat mensen niet meer naar de kerk komen. De ontkerkelijking in Nederland staat haaks op de situatie in Zuid-Afrika. Iedere zondag zit de kerk van Hillsong-pastor Mojo bomvol. In Maar dan anders zie je onderwerpen die in Nederland spelen en laten we je zien hoe ze in het buitenland met iets soortgelijks omgaan. (#kerk #geloof #maardananders) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
TERUGKIJKEN: Boeren verplaatst naar Den Haag, protest gaat verder
TERUGKIJKEN: Boeren verplaatst naar Den Haag, protest gaat verder
5 maanden geleden
De boeren hebben zich later op de dag verplaatst naar Den Haag. Hier werden onder meer toespraken gegeven door vertegenwoordigers uit de landbouwsector. (#boerenprotest #DenHaag #boerenactie)
TERUGKIJKEN: #boerenprotest: boeren en RIVM op podium in De Bilt
TERUGKIJKEN: #boerenprotest: boeren en RIVM op podium in De Bilt
5 maanden geleden
Live: Vertegenwoordigers uit de landbouwsector en het RIVM spreken op het podium op het terrein bij De Bilt waar duizenden boeren zich hebben verzameld om te demonstreren tegen de stikstofmaatregelen. De boeren zijn het niet eens met de cijfers waarmee het RIVM is gekomen. Het RIVM zegt dat ze heel zorgvuldig zijn in hun metingen. Volg ook ons liveblog: nos.nl/l/2306317 #boerenprotest #DeBilt #boerenactie
LIVE: Boeren verzamelen zich bij De Bilt voor begin protestdag
LIVE: Boeren verzamelen zich bij De Bilt voor begin protestdag
5 maanden geleden
LIVE: Boeren verzamelen zich bij De Bilt. De protestdag begint vandaag op een sportpark aan de rand van De Bilt. Daar zijn de boeren voor het RIVM. Rond 11.30 uur wil de groep zich met trekkers verplaatsen van De Bilt naar Den Haag, voor onder meer toespraken van vertegenwoordigers uit de landbouwsector. Verslaggever Martijn Bink staat bij de boeren aan de rand van De Bilt. #boerenprotest #DeBilt #boerenactie
LIVE: Burgemeester over gezin dat jaren in kelder leefde in Ruinerwold, Drenthe
LIVE: Burgemeester over gezin dat jaren in kelder leefde in Ruinerwold, Drenthe
5 maanden geleden
In een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg bij Ruinerwold (Drenthe) is een vader met zes kinderen ontdekt, die al jaren in de kelder van de boerderij woonden. Zij zouden wachten op 'het einde der tijden'. Volgens de politie zijn er zes volwassenen aangetroffen en dat de eigenaar van het pand een man van 58 jaar is. Hij is aangehouden, "omdat hij niet meewerkte aan ons onderzoek", aldus de politie. Een van de kinderen, een man, verliet de afgelopen dagen meerdere keren de boerderij en meldde zich bij een kroeg in Ruinerwold. Hij was compleet verward, zei de caféhouder tegen RTV Drenthe. Na de derde keer werd de politie gebeld en is ook burgemeester De Groot van De Wolden is gewaarschuwd. #ruinerwold #kelder #eindedertijden
LIVE: Boerenprotest tegen stikfstofregels in Groningen
LIVE: Boerenprotest tegen stikfstofregels in Groningen
5 maanden geleden
LIVE: Boeren demonstreren bij het provinciehuis in Groningen. Verslaggever Malou Petter doet verslag. Boeren demonstreren bij het provinciehuis in Groningen tegen de stikstofregels die de provincie heeft ingesteld, net als in zeven andere provincies. In Groningen werd de sfeer grimmig. Met een tractor werd eerder een deur van het provinciehuis geramd met een tractor. (#boerenprotest #groningen #stikstof)
LIVE: Boeren demonstreren bij provinciehuis Groningen
LIVE: Boeren demonstreren bij provinciehuis Groningen
6 maanden geleden
LIVE: Boeren demonstreren bij het provinciehuis in Groningen tegen de stikstofregels die de provincie heeft ingesteld, net als in zeven andere provincies. In Groningen werd de sfeer grimmig. Met een tractor werd eerder een deur van het provinciehuis geramd met een tractor. Kijk mee met de stream van RTV Noord. (#boerenprotest #groningen #stikstof)
LIVE: Nobelprijs voor de Vrede gaat naar Ethiopische premier Abiy Ahmed
LIVE: Nobelprijs voor de Vrede gaat naar Ethiopische premier Abiy Ahmed
6 maanden geleden
In Oslo is de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede bekendgemaakt. De prijs gaat naar de Ethiopische premier Abiy Ahmed voor zijn toenadering tot buurland Eritrea. Vooraf werden klimaatactiviste Greta Thunberg en de Nieuw-Zeelandse premier Ardern genoemd als kanshebber. lees ook: nos.nl/l/2305658
LIVE: Turks leger voert aanvallen uit, stel hier jouw vragen
LIVE: Turks leger voert aanvallen uit, stel hier jouw vragen
6 maanden geleden
Het Turkse leger voert sinds gisteren een aanval uit op het noordoosten van Syrië. Correspondenten Lucas Waagmeester (Turkije) en Daisy Mohr (Midden-Oosten) leggen uit wat er aan de hand is, wat het laatste nieuws is en beantwoorden jouw vragen. Stel ze hier.
LIVE: Politie grijpt in bij klimaatactivisten in Amsterdam
LIVE: Politie grijpt in bij klimaatactivisten in Amsterdam
6 maanden geleden
Politie grijpt in bij klimaatactivisten in Amsterdam. Betogers van de actiegroep Extinction Rebellion worden in rap tempo van straat gehaald. Burgemeester Halsema heeft daartoe een noodbevel uitgegeven. De gemeente spreekt van een illegale blokkade en roept de actievoerders op om te vertrekken. Honderden betogers van de actiegroep liggen in elkaar gehaakt op de grond en blokkeren zo de Stadhouderskade bij het Rijksmuseum. Op beelden is te zien dat sommige demonstranten niet vrijwillig weggaan. In verscheidene steden in de wereld zijn maandag klimaatactivisten de straat opgegaan. Het gaat in totaal om duizenden betogers, die zich hebben aangesloten bij de actiegroep. #klimaat #extinctionrebellion #klimaatactivist Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
LIVE: VN-rapporteur: Nederlandse regering moet racisme actiever bestrijden
LIVE: VN-rapporteur: Nederlandse regering moet racisme actiever bestrijden
6 maanden geleden
De Nederlandse regering moet meer het voortouw nemen bij het bestrijden van racisme. Dat is de boodschap van de VN-rapporteur voor racisme en xenofobie, Tendayi Achiume. Ze bezocht Nederland de afgelopen week om te zien hoe ons land omgaat met anti-discriminatie en diversiteit en lichtte haar bevindingen toe op een persconferentie in Den Haag. → nos.nl/l/2305130 Naar aanleiding van het vorige VN- rapport van Achiume's voorgangster Verene Shepherd, vier jaar geleden, barstte in Nederland opnieuw de discussie rond Zwarte Piet los. Maar dit rapport gaat ook over diversiteit bij de politie en de discriminatie met name van mensen met een Afrikaanse achtergrond. (#TendayiAchiume #racisme #diversiteit)
LIVE: Klimaatprotest Extinction Rebellion in Amsterdam
LIVE: Klimaatprotest Extinction Rebellion in Amsterdam
6 maanden geleden
De politie is begonnen met het massaal oppakken van deelnemers aan een klimaatprotest in Amsterdam. Ze worden een voor een door agenten opgetild en afgevoerd in politiebusjes. → nos.nl/l/2305058 Honderden betogers van actiegroep Extinction Rebellion blokkeren de Stadhouderskade ter hoogte van het Rijksmuseum. Ze hebben onder meer tenten opgezet. #klimaat #actie #extinctionrebellion
Lerarentekort | Maar dan anders | NOS
Lerarentekort | Maar dan anders | NOS
6 maanden geleden
In Nederland is een tekort aan leraren, maar wist je dat in Spanje juist heel veel mensen leraar willen zijn? Dat zie je in de nieuwste Maar dan anders. In deze serie zie je onderwerpen die in Nederland spelen en laten we zien hoe ze in het buitenland met iets soortgelijks omgaan. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Marlotte werkt op een basisschool in Leiden en geniet van haar contact met leerlingen en haar werk. Maar ook zij merkt dat er een lerarentekort is in Nederland. Als andere docenten ziek worden, is het aan alle kanten bijspringen om de leerlingen te kunnen opvangen. Ook moest ze stoppen met een opleiding om haar leerlingen niet zonder docent achter te laten. Marco woont in het Spaanse Gijón en probeert al jaren het vak uit te oefenen waarvoor hij is opgeleid: gymleraar zijn. Maar het lukt hem niet. In Spanje reageren namelijk veel mensen op onderwijsvacatures omdat het een gewilde baan is. Je krijgt vaak een aanstelling voor het leven en een relatief hoog salaris. Nu verdient hij 500 euro per maand als basketbaltrainer en woont hij noodgedwongen met zijn moeder. (#lerarentekort #maardananders #onderwijs) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
LIVE: Premier Boris Johnson spreekt op partijcongres over brexitplannen
LIVE: Premier Boris Johnson spreekt op partijcongres over brexitplannen
6 maanden geleden
De Britse premier Boris Johnson maakt zijn brexitplannen bekend. Hij wil met deze plannen een akkoord sluiten met Brussel over het verlaten van de Europese Unie. #brexit #johnson #eu
LIVE: Boerenprotest op Malieveld
LIVE: Boerenprotest op Malieveld
6 maanden geleden
Boeren demonstreren in Den Haag omdat ze niet willen worden weggezet als milieuvervuilers. Veel demonstranten zijn met tractoren naar het Malieveld gekomen, daar passen nu geen tractoren meer bij. Volg hier de toespraken. → nos.nl/l/2304125 #Malieveld #boerenprotest #agriactie
LIVE: drukste ochtendspits ooit door boerenprotest
LIVE: drukste ochtendspits ooit door boerenprotest
6 maanden geleden
LIVE: drukste ochtendspits ooit door boerenprotest, zegt de ANWB. Het laatste nieuws zie je in dit journaal. Volg ook ons liveblog over het protest en de spits → nos.nl/l/2304125 #ochtendspits #boerenprotest #agriactie
Waarom mislukte Operatie Market Garden? | Market Garden Journaal | 26 september 1944
Waarom mislukte Operatie Market Garden? | Market Garden Journaal | 26 september 1944
6 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 26 september 1944: De 2400 Britse militairen die in Oosterbeek waren omsingeld, hebben zich teruggetrokken over de Rijn en zijn in veiligheid na tien dagen tegenslag. Operatie Market Garden is niet succesvol gebleken. Militair historicus Christ Klep legt uit waarom de militaire operatie volgens hem is mislukt. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Market Garden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste geallieerde operaties op Nederlandse bodem. Het duurde tien dagen en liep uiteindelijk uit op een fiasco. In de bevrijdingsjournaals Market Garden worden de ontwikkelingen de komende tien dagen op de voet gevolgd alsof het 75 jaar geleden is, maar met de techniek van nu. Daarbij is aandacht voor wat er in de lucht gebeurt (Market), maar ook voor wat er zich op de grond afspeelt (Garden). Dag 10: In deze laatste aflevering vat Christ Klep in de studio samen waarom Operatie Market Garden volgens hem is mislukt. Prinses Juliana brengt een bezoek aan de Nederlandse militairen in het zuiden van Engeland. En Kysia Hekster vertelt over de verslechterende verhoudingen in Londen tussen koningin Wilhelmina en de ministers. Vanuit Berlijn doet Wouter Zwart verslag: ‘Duitsland is nog niet verslagen, en is nog strijdbaar.’ #bevrijdingsjournaal #marketgarden #75jaarbevrijding --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Rode Leger rukt op naar Berlijn, wat gaat Stalin doen? | Market Garden Journaal | 25 september 1944
Rode Leger rukt op naar Berlijn, wat gaat Stalin doen? | Market Garden Journaal | 25 september 1944
6 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 25 september 1944: De Sovjet-Unie is nu een bondgenoot, maar na de oorlog kan alles zomaar anders zijn. Ondertussen raken de Britten verder opgesloten in het ‘hoefijzer’ bij Oosterbeek. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Market Garden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste geallieerde operaties op Nederlandse bodem. Het duurde tien dagen en liep uiteindelijk uit op een fiasco. In de bevrijdingsjournaals Market Garden worden de ontwikkelingen de komende tien dagen op de voet gevolgd alsof het 75 jaar geleden is, maar met de techniek van nu. Daarbij is aandacht voor wat er in de lucht gebeurt (Market), maar ook voor wat er zich op de grond afspeelt (Garden). Dag 9: Lex Runderkamp is nog steeds in Oosterbeek, wat een onverdedigbaar gebied is geworden. De Duitsers drijven de Britten steeds verder terug. Vanuit Washington doet Marieke de Vries verslag van de strijd tussen de Amerikanen en Japan. En wat zal er gebeuren met Duitsland, wanneer de oorlog eindelijk is afgelopen? Want hoewel er afspraken zijn met Stalin rijst de vraag wat hij gaat doen als het Rode Leger Berlijn heeft veroverd. (#bevrijdingsjournaal #marketgarden #75jaarbevrijding) Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Mannen in Nederland duiken massaal onder | Market Garden Journaal | 24 september 1944
Mannen in Nederland duiken massaal onder | Market Garden Journaal | 24 september 1944
6 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 24 september 1944: Operatie Market Garden lijkt uit te lopen op een fiasco en de Duitse bezetter ronselt arbeidskrachten in Nederland. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Market Garden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste geallieerde operaties op Nederlandse bodem. Het duurde tien dagen en liep uiteindelijk uit op een fiasco. In de bevrijdingsjournaals Market Garden worden de ontwikkelingen de komende tien dagen op de voet gevolgd alsof het 75 jaar geleden is, maar met de techniek van nu. Daarbij is aandacht voor wat er in de lucht gebeurt (Market), maar ook voor wat er zich op de grond afspeelt (Garden). Dag 8: De Britten houden met de moed der wanhoop stand in Oosterbeek, maar elke dag verliezen zo'n 200 soldaten hun leven en raken er honderden gewond. Ondertussen heeft de Duitse bezetter steeds meer arbeidskrachten uit Nederland nodig. De dwangarbeiders moeten met gevaar voor eigen leven nieuwe verdedigingslinies aanleggen voor de Duitsers. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
Hitler denkt met V2-raket alsnog de oorlog te winnen | Market Garden Journaal | 23 september 1944
Hitler denkt met V2-raket alsnog de oorlog te winnen | Market Garden Journaal | 23 september 1944
6 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 23 september 1944: Duitsland heeft een nieuw vernietigend wapen: de V2-raket. De raket wordt vanuit het Haagse bos de lucht ingeschoten richting Londen. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Market Garden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste geallieerde operaties op Nederlandse bodem. Het duurde tien dagen en liep uiteindelijk uit op een fiasco. In de bevrijdingsjournaals Market Garden worden de ontwikkelingen de komende tien dagen op de voet gevolgd alsof het 75 jaar geleden is, maar met de techniek van nu. Daarbij is aandacht voor wat er in de lucht gebeurt (Market), maar ook voor wat er zich op de grond afspeelt (Garden). Dag 7: militair historicus Christ Klep legt uit hoe vernietigend het nieuwe wapen is van de Duitsers. #bevrijdingsjournaal #marketgarden #75jaarbevrijding --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
In Jodenbuurt Amsterdam is iedereen weg | Market Garden Journaal | 22 september 1944
In Jodenbuurt Amsterdam is iedereen weg | Market Garden Journaal | 22 september 1944
6 maanden geleden
Bevrijdingsjournaal 22 september 1944: Grote steden zien er verlaten uit, in de Jodenbuurten woont niemand meer. Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlmind.info Market Garden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste geallieerde operaties op Nederlandse bodem. Het duurde tien dagen en liep uiteindelijk uit op een fiasco. In de bevrijdingsjournaals Market Garden worden de ontwikkelingen de komende tien dagen op de voet gevolgd alsof het 75 jaar geleden is, maar met de techniek van nu. Daarbij is aandacht voor wat er in de lucht gebeurt (Market), maar ook voor wat er zich op de grond afspeelt (Garden). Dag 6: Grote steden zien er verlaten uit, in de Jodenbuurten woont niemand meer. Hele families worden door de Duitsers op transport gezet. Een klein deel weet te vluchten en onder te duiken Volgens de Duitsers is Amsterdam ‘gereinigd’ van Joden. (#bevrijdingsjournaal #marketgarden #75jaarbevrijding) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag video’s over actuele kwesties die in Nederland spelen en zie je hoe ze met soortgelijke kwesties in het buitenland omgaan. In november komt er een nieuwe serie bij. Daar vertellen we je dan meer over. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlmind.info ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: [email protected] ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLmind, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: www.nos.nl | Instagram: instagram.com/nos/ | Twitter: twitter.com/NOS | Facebook: facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
John Roekoe
John Roekoe - 3 uur geleden
Nederland is bang. Echt? Wij zijn bang dat kwetsbare of ouderen het krijgen. Niet voor onszelf. Hoezeer de media ook verteld dat we in paniek moeten zijn, wij kijken daar allang doorheen. Een kat in het nauw download rare apps.
Wasko Maleducado
Wasko Maleducado - 3 uur geleden
schandalig dat dit gespuis het land vertegenwoordigen.
Erik S
Erik S - 3 uur geleden
Bij mevr van Diemen had ik het idee dat ik naar het “polygoonjournaal” zat te luisteren. Haar manier van spreken is exact als dat vroegere journaal.
001theus
001theus - 4 uur geleden
ook Arib zit zich kapot te vervelen!!! wat 'n zinloos debat!!!
Q army
Q army - 4 uur geleden
Kom mensen nog één rondje Rutte en VVD incasso B.V. Geef ze nog de tijd om ons in de EU vast te naaien en nog paar honderdduizend nieuwe Nederlanders te importeren. Kop in het zand en stemmen maaaaaaarrrrr!
001theus
001theus - 4 uur geleden
zag na de inbreng van Baudet , de heren de jonge en rutte zich kapot zitten te lachen !!! walgelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TGABKingMajor
TGABKingMajor - 4 uur geleden
HA pechtold is weg en nu is jettens zijn rivaal lol
peter noordhuis
peter noordhuis - 4 uur geleden
App Osterhaus...😃
Wasko Maleducado
Wasko Maleducado - 5 uur geleden
ik denk niet als Rutte het eens is met een Nazie! Wie is er belangrijker, het volk of de bedrijven.
Max Kamper
Max Kamper - 5 uur geleden
Daarlijk zakt hij ook in mekaar.
180cc OG
180cc OG - 5 uur geleden
Ik vertrouw de overheid niet.
bruindropje
bruindropje - 5 uur geleden
Matige journalisten, goed luisteren scheelt overbodige vragen. Ook de reaguurders hier kunnen de zilverfolie hoedjes weer rustig afzetten want wie goed luistert hoort ze meermaals praten over Bluetooth verbindingen en het ontbreken van een database. Treurig om te zien dat velen zich liever focussen op “privacy” dan de levensreddende kansen van een dergelijke app.
Max Kamper
Max Kamper - 5 uur geleden
Deze man is echt irritant Rutte.
Tesfalem Knife
Tesfalem Knife - 6 uur geleden
We moeten strekken blijven en volhouden .Elke situaties zijn tijdelijk
frits spits
frits spits - 6 uur geleden
Van ‘de anderhalve meter samenleving’ naar ‘sociale uitsluitingssamenleving’.. de eerste afstand is een feit; uitsluiting volgt. Zonder app’s, tests en uiteindelijk een vaccin, volgt uitsluiting van deelname aan de maatschappij.
frits spits
frits spits - 6 uur geleden
Van ‘de anderhalve meter samenleving’ naar ‘sociale uitsluitingssamenleving’.. de eerste afstand is een feit; uitsluiting volgt. Zonder app’s, tests en uiteindelijk een vaccin, volgt uitsluiting van deelname aan de maatschappij.
bruindropje
bruindropje - 6 uur geleden
Iemand in u boert
Hoan Nguyen
Hoan Nguyen - 6 uur geleden
wilders was veel effectiever geweest in het bestrijden van de wu-flu
Sarahbeertje Beertje
Sarahbeertje Beertje - 6 uur geleden
Schattiggg
W. Zacharian
W. Zacharian - 6 uur geleden
Rutte is heel goed met grapjes maken. Ik vertrouw hem helemaal niet!
Rick Khemai
Rick Khemai - 6 uur geleden
zoals gewoonlijk zijn de domme vragen en domme journalisten aanwezig. ben dat echt zat
Lieven Thiel
Lieven Thiel - 7 uur geleden
Wilders en Baudets bijdragen zijn hier de beste!
Dracarys
Dracarys - 8 uur geleden
overigens komen deze mannen relaxter en echter over dan politici !
Dracarys
Dracarys - 8 uur geleden
Weer een reden om all onze medische gegevens in te kunnen kijken ..... Met blockchain kun jezelf eigenaar zijn en aangeven wie precies wel en wie niet inzage kan hebben in al jouw gegevens, je bent dan wel zelf verantwoordelijk als bepaalde gegevens uit staan die jou leven kunnen redden .....
Nancy anoniem
Nancy anoniem - 8 uur geleden
Er missen hele stukken van het debat.. Als Wilders aan het praten is schiet hij opeens over naar Heerma. Het eerste deel eindigde met een pauze en het tweede deel begint halverwege een verhaal.
Kaan
Kaan - 8 uur geleden
Bla bla bla bla bla
Semra Kahraman
Semra Kahraman - 8 uur geleden
Dit zijn dus de sigeuners van Nederland
Goy de patriot
Goy de patriot - 8 uur geleden
Welkom in Nederland de totalitaire communistische staat dictatuur.
Workout007 B
Workout007 B - 8 uur geleden
T'is toch raar dat de partij voor de vrijheid het liefst wil dat iedereen zo veel mogelijk geïsoleerd moet worden.
Wim Franken
Wim Franken - 8 uur geleden
Wat een clown en een prutser is die de Jonge zeg!!! Wie heeft hem in God's naam aangenomen!?!?!
Trueno-Milenio Pirotecnia
Trueno-Milenio Pirotecnia - 8 uur geleden
Dit hele virus is gewoon een opgeblazen poppenkast. Destijds met de varkensgriep waren er vele malen meer besmet en overleden dan corona ooit zal eisen. Maar toen was Obama president, die zei van wees kalm en laat het leven doorgaan. Nu Trump president is, en juist weer in het jaar van verkiezingen is dit er spontaan en word dit gigantisch opgeblazen. Kijk de daadwerkelijke statistieken en zie dat dit pure onzin is. Beetje googlen en je kent de waarheid over deze "crisis"
thefunkybassistnl
thefunkybassistnl - 8 uur geleden
Belachelijk dat er nog steeds vastgehouden wordt aan het idee dat besmettelijk = alleen symptomatisch is ivm effectiviteit van de mondkapjes. Dit is wereldwijd al lang achterhaald.
SoYou Know
SoYou Know - 9 uur geleden
De intelligente lockdown is alles behalve intelligent. Medewerkers in de zorg, hulpverlening en opvang dienen gewoon te werken met kwetsbare en risicogroepen als zij griepachtige klachten hebben (zere keel/kuchen). Pas met koorts mogen zij zich ziekmelden. Het is heel erg tegenstrijdig met het advies wat aan de rest van Nederland werd gegeven vanuit de overheid/RIVM. Denk even na.. Daarbij deed de helft van Nederland alsof ze vakantie hadden. De piek gaan wij nog krijgen. Dat gezegd ruimt het wel lekker op. Is dat wellicht het intelligente aan de lockdown?
SoYou Know
SoYou Know - 9 uur geleden
Het is gewoon heel simpel. Het geld dat wij nu hebben steken wij in het produceren van eigen producten, zoals testen, mondkapjes en zuurstofflessen. En als wij genoeg hebben en wij houden over kan er gekeken worden naar daar waar verder hulp nodig is. Wanneer iemand wordt aangereden op de weg ren je ook de weg niet op om te helpen. Dan zet je eerst de weg af voordat je hulp biedt. Eerst voorkomen dat je zelf wordt aangereden ;) Ps. Waar is al dat geld gebleven? Er wordt vanuit de belasting meer dan zat ingehouden. Waar is het? Hoe kan het dat wij zo afhankelijk zijn maar wel zulke dure zorgkosten hebben? Waarom hebben wij zo relatief veel mensen die overlijden aan dit virus? Ik vind dit allemaal maar behoorlijk dubieus.
Jonathanr Raats
Jonathanr Raats - 9 uur geleden
Ik hou. De volgende dag in de buurt en de rest van de Grote te gaan. De volgende dag in combinatie met het verzoek tot verlenging kunnen. Maar dat komt niet in een andere manier van werken en dan de geadresseerde bent of niet. Ik heb het niet. Ik heb een vraagt zich op voor het maken van het jaar een groot 14:00. De. Jouw bestelling bij ons terecht voor een nieuwe versie van vorig seizoen vanaf de eerste keer dat ik de volgende keer. Het spijt me, dat je een 9, ik ga 8, ik ga er vanuit dat de meeste mensen kunnen op de hoogte van het Nieuwe versie van de week van de week van oude. De volgende dag in 6. 666666
Daniel
Daniel - 9 uur geleden
Hoe links bijna smeekt om die vluchtelingen. En dan elkaar ook helpen he, als de een door de spreektijd is dan komt de ander het stokje overnemen.
Jerom
Jerom - 9 uur geleden
Je ziet wel dat het testosterongehalte sindsdien zeer gedaald is
palantir135
palantir135 - 9 uur geleden
Graag grafieken langer of vaker in beeld want daar gaat het verhaal over.
Scarlet
Scarlet - 9 uur geleden
is het niet net zo handig om antistoffen te meten bij mensen? Veel merken het niet echt dat ze Corona hebben gehad. Misschien zijn er wel meer mensen inmiddels immuun dan we denken
The Patriot
The Patriot - 9 uur geleden
Agenten en solidariteit ? dezelfde agenten die kinderen boetes van ruim 300 euro geeft omdat zij buiten speelde uit solidariteit voor de oudere zegt de SP, dezelfde oudere die nu in lockdown besmet worden door het zorgpersoneel die zonder beschermende middelen hun werk moet doen, omdat het het Rutte kabinet laks is of juist wil dat de niet productieve kosten in onze samenleving worden weggesaneerd met het CCP-coronavirus.
PyroStylez
PyroStylez - 9 uur geleden
Nou weer helemaal top toch .. weer een dag voorbij zonder enig vooruitzicht na een hoop kansloos discussieren.
Pieter Derks
Pieter Derks - 9 uur geleden
Ozturk is de belichaming van de term: domme turk. Wat een triest niveau van debateren.
Wieger Van der Ploeg
Wieger Van der Ploeg - 9 uur geleden
Wat een mooi intervieuw en goede uit leg van arts lieve man van gevoel en vond super informatie Dini vander Ploeg er valt nog hoop te doen maar mooi arts ziet gewoon beter uit dan vorige week mooi respect vind super ook landen Duitsland super meewerken
The last monkey
The last monkey - 10 uur geleden
We hebben Trias Politica maar er zou eigenlijk ook een duidelijke scheiding moeten zijn tussen de organen die over de volksgezondheid gaan en de politiek/ rechterlijke macht. Zelfs als de noodtoestand wordt uitgeroepen. Dit soort situaties moeten geregeld worden door een onafhankelijk rampeninstituut. Ze bepalen ook voorraadposities van medische hulpmiddelen en hebben een onafhankelijk budget als percentage van het BNI. Als de pleuris uitbreekt zoals nu bepalen deze instituten wat er moet gebeuren. Niet de politiek, niet het bedrijfsleven en niet een of andere lobbyist.
Anna Ha
Anna Ha - 10 uur geleden
Zoveel woorden maar weinig gezegd...
You think i'm funny?
You think i'm funny? - 10 uur geleden
waarom worden er zoveel domme vragen gesteld? is dit de journalistiek vandaag de dag? diep triest.
Dirk de Graaf
Dirk de Graaf - 10 uur geleden
Waarom hebben die lakijen van die rare pakkies aan, hoe formeel. conclusie allemaal condooms gebruiken Ja!!!!
Dirk de Graaf
Dirk de Graaf - 10 uur geleden
Testen op wat men weet niet eens waarop (de experts)!
Dirk de Graaf
Dirk de Graaf - 10 uur geleden
Waanzin is dit we hebben hier te maken met een totale Reset alles wordt hierna Zo ontzettend anders!!! De info hebben ze toch al, over alles en iedereen. Allemaal gelul in de ruimte PVDA en de rest ook!!!!!!
InstallatieModel
InstallatieModel - 10 uur geleden
Never let a good crisis go to waste!
Gio 4fun
Gio 4fun - 10 uur geleden
Nederland wil 1 miljard stoppen in coronafonds voor Zuid-Europa 1 APR 2020, 22:30 Maar voor de burgers van eigen land die strijden,met name in de zorg o.a helaas we hebben niet genoeg veiligheidsmiddelen...ik ben geen geleerd persoon,maar ik vind dit echt 1 en al poppenkast..denk eerst aan onze kikkerlandje....Laten we als burgers hopen dat dit een 1 april grap is/was..Nederland..denk eerst aan onze land,voordat we aan andere landen gaan denken...nu weten de burgers dat wij Nederland niet eens onder controle hebben,terwijl dit nogsteeds een kikkerlandje is,maar wel jullie zelf zich groot voordoen.
M L
M L - 10 uur geleden
Ik zit elk jaar 2 maanden in quarantaine met die hooikoorts. Zolang de vrijheden maar weer terugkomen na al deze onzin. Zou het minder vinden als mensen zoals David Icke straks gelijk gaan krijgen.
Wahida Asadi
Wahida Asadi - 11 uur geleden
Bij ons is iedereen buiten niet eens in de buurt van 1,5 meter
Stefan Veenstra
Stefan Veenstra - 11 uur geleden
Natuurlijk volgt na een app om de massa te monitoren ook vernietigingskampen om iedereen uit te roeien wie ook maar een nanometer afwijkt van de perfecte burger zonder vrijheid.
Mick Ho
Mick Ho - 11 uur geleden
DENK goed na voordat je op een matennaaiers partij stemt , (zelden zinvol ..)
Nettie Klaassen
Nettie Klaassen - 11 uur geleden
De bevolking heeft mondkapjes nodig! Iedereen! Maar de regering kan t niet verzorgen.. hoop dat ze ermee bezig zijn achter de schermen..
Gio 4fun
Gio 4fun - 11 uur geleden
Beste,ik wil graag mijn mening toevoegen...alle partijen hebben het over tekortkomingen van veiligheidsmiddelen...even voor mijn beeld...minister president heeft verschillende voorzitters/politieke partijen nodig met hele dikke salarissen die op dit moment allemaal hetzelfde zeggen...Ondertussen worden allerlei europese landen financieel dik geondersteund.bedragen in de velen miljoenen of zelfs miljarden euro's....terwijl Nederland nog steeds een kikkerlandje is..en nu misschien miljoenen mondkapjes tekort komen....kwa geld lijkt mij dit niet veel geld Vertel mij nu Hoe de burgers over deze kikkerlandje nu denken...ik heb mijn eigen mening en dat is,heb eerst deze kikkerlandje onder controle hebben voordat we andere landen financieel gaan ondersteunen..en krijgt nederland wel eens miljoenen gestuurd vanuit andere europese landen? Graag iemand die meer weet wat opheldering hierover,want anders snap ik niet waarom er jaarlijks verhogingen plaatsvinden in Nederland.
Chris Tohsaka
Chris Tohsaka - 11 uur geleden
We testen niet iedereen. Maar volg a.u.b wel onze adviezen want die is gebaseerd op de cijfers die we hebben... Lees regel 1...
Phil Ankes
Phil Ankes - 11 uur geleden
Ik ga Wilders stemmen!
鬼佬猎手
鬼佬猎手 - 11 uur geleden
愚蠢的政府官员,都已经死了这么多人,居然还在做着辩论游戏。可笑的是 因为民主自由的洗脑和二战之后长达几十年的快乐教育。民众居然大部分还支持如此糟糕的政府。如此多人数的死亡居然没有人因此而被捕被指控。到最后不过是辞职。就像扔掉一件普通的工作那般轻松。
Jaalam Moab
Jaalam Moab - 12 uur geleden
Zou het misschien mogelijk zijn (zegt het kabinet Rutte tegen kabinet Rutte) dat we net als bij het ziekenhuis ook aan het zorg personeel buiten het ziekenhuis beschermende middelen tegen het CCP Corona Virus verstrekken ??? Mijn 12 jarige dochter had die conclusie 3 wk geleden al getrokken. Deze mensen/leiders zijn mentaal niet orde.
Pe Wu
Pe Wu - 12 uur geleden
We moeten zorgen voor onze economie, deze thuiseconomie van elk gezin. Omdat uithongering niet eenvoudiger is. Absoluut veel wreder dan angst voor een virus.
The Patriot
The Patriot - 12 uur geleden
Je hoort geen mensen zeggen dat jullie het alleen maar doen om oudere te redden JE HOORT MENSEN ROEPEN DAT JULLIE NIET ZORGEN VOOR DAT GEEN WAT WIJ HET VOLK NODIG HEBBEN OM DE ZWAKKERE IN ONZE SAMENLEVING TE BESCHERMEN, EN DAT JULLIE AL VANAF HET BEGIN FALEN EN CONSTANT ACHTER DE FEITEN AANLOPEN.
Yvo Levendig
Yvo Levendig - 12 uur geleden
Blij met onze o p e n democratie. Trias politica in optima forma.
m vdh
m vdh - 12 uur geleden
5:34 zit ie weer op zijn telefoon te glurn die ongeintereseerde zak
Deborah Platenkamp
Deborah Platenkamp - 12 uur geleden
Mag je varen?
Alvar van Rijn
Alvar van Rijn - 12 uur geleden
Hoe kan Azarkhan nou niet begrijpen wat een representatieve steekproef is!? Weet hij het echt niet, of is hij politiek aan het bedrijven?
Edwinus Zoo
Edwinus Zoo - 12 uur geleden
Dat Europa nalatig is geweest is en dan veel landen te laat met maatregelen zijn gekomen is nog wel een ding maar dat dit virus met opzet is verspreid van 5G en nog meer toevaligheden is toch wel zo lachwekkend China is er zelf ook niet economisch beter van geworden en om mensen te controleren hoeven ze geen app te maken .
Lm van der linden
Lm van der linden - 12 uur geleden
pechhold de DUBBELTDEKKER !!!!!!!!!!!!
justha vingfun
justha vingfun - 12 uur geleden
NL is overbevolkt. Tot hoeveel kan ons bevolkingsaantal max groeien?
Lm van der linden
Lm van der linden - 13 uur geleden
in MEPPEL daar komt hij graag
Lm van der linden
Lm van der linden - 13 uur geleden
zijn buitenechtelijke vriendi n een beurt geven broekschijter
bert havermout
bert havermout - 13 uur geleden
@ 9.18: Er lijkt niks aan de hand. Siezoens griep 2018 zit er gewoon nog onder.
deni den
deni den - 13 uur geleden
In Nederland sterven mensen aan chronische ziekten, omdat doktoren niet weten hoe ze snel kunnen helpen, mensen raken gewond en de arts geeft niet tijdig een verwijzing voor onderzoek en wacht 3 weken op het slachtoffer met pijn en letsel.
jef ton
jef ton - 13 uur geleden
RIVM is gewoon een zinloos instituut, ze zitten er steeds naast
The_BlueShadowman 74
The_BlueShadowman 74 - 13 uur geleden
0:46 had hij wel door dat die balletje eruit rolde?😂
Tom
Tom - 13 uur geleden
great video you deserve more subscribers
Tom
Tom - 13 uur geleden
great content keep up the great content
Rudolph Spieltfurgot
Rudolph Spieltfurgot - 13 uur geleden
Over twee weken komen de eerste triage gevallen... maar goed wat weten wij er nu van he....
moderntimes123
moderntimes123 - 13 uur geleden
de vaccinaties worden dna vaccinaties ,eugenica depopulatie , patent ligt Bill Gates
moderntimes123
moderntimes123 - 13 uur geleden
Rivm leugen leugen fabriek, promoten agenda 21
soulboyke
soulboyke - 13 uur geleden
Poppenkast
soulboyke
soulboyke - 13 uur geleden
Poppenkast
Harb
Harb - 13 uur geleden
Zuid-Korea: Scholen open, corona infecties afgevlakt Taiwain: geen lockdown, corona onder controle Oostenrijk: langzaam quarantine opgeheven Denemarken: idem Nederland: N U C H T E R
S̷o̷l̷i̷d̷ ̷S̷u̷c̷c̷e̷s̷s̷i̷o̷n̷
S̷o̷l̷i̷d̷ ̷S̷u̷c̷c̷e̷s̷s̷i̷o̷n̷ - 13 uur geleden
Schapen leiders"!🤡🤑🤑🐐🐑🐐🐑🐐🐑🐐🐑🐐🐑🐐🤡
Kijk Verder
Kijk Verder - 13 uur geleden
Waar is het andere nieuws? Stop met de bangmakerij en ben eerlijk, wat gebeurt er achter de schermen? De waarheid zal vanzelf naar boven komen. Houd je ogen open lieve mensen.
Vincent Jong
Vincent Jong - 13 uur geleden
Misschien een idee om een microfoon in de kraag te maken...
Robin The SkyrimLord [NLD]
Robin The SkyrimLord [NLD] - 13 uur geleden
Het duurt toch allemaal niet meer zo lang dat hij nog leeft het is nou een oude man dus.
patricia pindoba
patricia pindoba - 14 uur geleden
Ben zo troots op onze premier.
J k
J k - 14 uur geleden
China zal bloeden voor wat het gecreëerd heeft
Moo3081
Moo3081 - 14 uur geleden
Lekker voor zn moeder wllh ik hou van je rutte
Chicken Stealer
Chicken Stealer - 14 uur geleden
Als de duitsers hadden gewonnen was dit nooit gebeurt!
Kijk Verder
Kijk Verder - 14 uur geleden
Waar is het andere nieuws? Stop met de bangmakerij en ben eerlijk, wat gebeurt er achter de schermen? De waarheid zal vanzelf naar boven komen.
Robert Broek
Robert Broek - 14 uur geleden
Zijn helemaal zenuwachtig 😂😂nou dat alleen al zeg genoeg 😉
Robbie game
Robbie game - 14 uur geleden
Kijk we blijven binnen tot iedereen het gif heeft gekregen van Bill Gates .
David Goliath
David Goliath - 14 uur geleden
Nooit een verplichte app. Nooit een verplichte vaccinatie!! De overheid is geworden tot een fascistische staat gerund door technocraten. Weg met deze walgelijke mensen die ons haten en doen alsof zij het beste voor hebben met ons. Ik ben niet vergeten wat zij onze ouderen en kwetsbaren al hebben aangedaan. Hypocriete bende. Bah!!!
Rick Astley
Rick Astley - 14 uur geleden
28 januari zeiden de deskundigen van RIVM dat het virus niet van mens op mens is over te dragen. Dit terwijl half Nederland deze situatie al lang aan zag komen.
Erba Lumkan
Erba Lumkan - 14 uur geleden
Wat je de hele dag hoort is corona, corona, corona,... en intussen worden er door ons verradelijke kabinet rutte de ene na de andere wet doorgedrukt zonder dat we er ook maar iets over mogen zeggen.
Samet Çelik
Samet Çelik - 14 uur geleden
Gekoloniseerd
Baris Kaya
Baris Kaya - 14 uur geleden
Haha 4:00 is komisch. Baudet kankert maar aann op van Dissel en dan komt er een onderbouwde reactie direct als antwoord op zijn vraag van vorige week. 'Hij is nog niet aanwezig' Zo belangrijk is COVID-19 dus voor FVD. Ze komen niet eens kijken bij de briefing.