Afstand houden | Zondag met Lubach (S11)

10 844
200
 
Arjen is een beetje boos. Afstand houden blijkt voor sommige Nederlanders nog erg lastig. Deze maatregelen zijn vooral nodig om de kwetsbaren en ouderen te beschermen. Het principe is niet heel moeilijk: thuisblijven. En als je echt weg moet: houd minstens anderhalve meter afstand, want dan vallen er minder doden.
Dit is het elfde seizoen van Zondag met Lubach. Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Vanachter een desk. Voor een publiek. In een pak. Op een stoel. In een auto. Nee, niet in een auto. Zondag met Lubach, zo goed als nieuws. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.20 uur op #NPO3 en NLmind. #ZML
Deze video komt uit uitzending 6 van seizoen 11 van Zondag met Lubach: www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-11/aflevering-6.html
www.vpro.nl/zml
www.npo3.nl/zondagmetlubach
Looptijd: 08:30

Reacties

jan meirsman
jan meirsman - 3 uur geleden
Schitterend van Arjen! Thumb up!
ron fryslan
ron fryslan - 2 dagen geleden
alleen de ouderen is onzin, china rusland america italie etc , meeste gevallen onder de 45 jaar. dus opa en oma lopen ook risico net als de rest van de bevolking. Het ruimt in elk geval wel op.
Matis Yahu
Matis Yahu - 2 dagen geleden
Rijke oudjes die dynastie oudjes zeg maar kroon tegen kroon die moeten maar met geld gaan strooien ..nu zijn we echt eens alle gelijk ..
Theftant
Theftant - 3 dagen geleden
We moesten toch besmet raken van Rutte, groepsimmuniteit, weet je nog?
Theftant
Theftant - 3 dagen geleden
Je doet erg hysterisch Arjan, overdrijf niet zo. Ik ontken niets maar zo iedereen te betuttelen is ook niet nodig. Rutte doet ook een beroep op ons gezond verstand, ja en als je daar een beetje minder van hebt....maar dat geldt niet voor de meerderheid gelukkig.
Rijndert Doting
Rijndert Doting - 3 dagen geleden
Laten we er een politiestaat van maken...
DaveChiltern
DaveChiltern - 4 dagen geleden
1,5 meter, 2 meter, 6 meter. als ik nies tijdens mijn zaadlozing kan ik een vrouw zwanger maken op 8 meter.. Meaw deze discussie gaat nergens over. Gewoon bangmakerij...
nelisdrums
nelisdrums - 4 dagen geleden
Tja hier in duitsland zijn het inmiddels wettelijke regels geworden, en een groot deel van de bevolking voelt zich weer helemaal in zijn sas, het NSB Stazi bloed kruipt weer omhoog en mensen zijn weer overijverig mensen bij de politie aan te geven als ze zich niet aan de regeltjes houden. Het is nogsteeds zo dat het gross van de mensen niet zelf nadenkt en achtloos staatspropaganda naloopt.... Maargoed het gaat nu om mensen redden... toch? Nou dat dacht ik niet!! Er zullen zeker meer mensen sterven aan deze maatregelingen als aan corona. En als de poppenkast voorbij is hebben ze in die tijd enige wetten doorgedrukt waar een macht mee uitgeoefend kan worden waar de nazi's jaloers op zouden zijn.
Mensen kijk toch eens simpelweg naar de getallen, niet naar hoe ze door de media gepresenteerd worden. En wees niet zo'n idioot die zich achteraf achter "dat hebben we niet zien aankomen" oftewel "wir haben es nicht gewusst' verschuilt. Blindheid berust meer op luiheid dan op domheid.
Vicenzo Lampare
Vicenzo Lampare - 5 dagen geleden
Leuk verhaaltje, maar het klopt uiteraard voor geen (anderhalve) meter. De daadwerkelijke reden voor alle getroffen maatregelen ligt niet in het feit dat daarmee levens gered worden, maar dat de zorg (vooral de IC-afdelingen) niet overbelast raakt en men voor ethische dilemma's komt te staan met betrekking tot de opname van patiënten. Uiteindelijk is het immers onvermijdelijk dat een zeer groot deel van de wereldbevolking vroeg of laat in aanraking komt met Covid-19 en het bijbehorende dodental valt zonder de aanwezigheid van een vaccin (dat nog zeker 1.5 tot 2 jaar op zich laat wachten) niet te voorkomen. Het aantal doden zal op de lange termijn in beide scenario's (met of zonder maatregelen) ongeveer even hoog liggen, alleen met het belangrijke verschil dat dit aantal in het scenario waarin maatregelen genomen worden over een langere periode wordt uitgesmeerd. Het is begrijpelijk dat het verhaal betreffende "het redden van levens" makkelijker verkoopt aan de massa, maar feitelijk klopt het niet. Er is zelfs door het kabinet (als stropop van het RIVM) altijd op gehamerd dat de zorg hiermee ontlast wordt en niet dat er mensenlevens mee "gered" worden. ZML begon zo sterk aan het nieuwe seizoen, maar is helaas wederom tot een bijzonder laag Sesamstraatniveau gezakt.
Sander Rusch
Sander Rusch - 5 dagen geleden
Afgezien dat afstand houden een goed idee is voor de meeste mensen ook na het virus, luister ook eens naar dit repliek van een geleerde en naar waarheid strevende man die geen blad voor de mond neemt. https://www.youtube.com/watch?v=NkaVypHJX_Y
rumblfmp
rumblfmp - 6 dagen geleden
Focking Hell man - blijkbaar snappen jullie het zelf dus ook niet.
0:37 "Ik ben een beetje boos. We hebben in Hederland namelijk 1 duidelijk opdracht: blijf zoveel mogelijk thuis"
en
6:48 "Waar het op neerkomt is eigenlijk blijf thuis"
Dus waarom blijven jullie niet thuis ???
GAMINGANDCHEATING WITH ZJOERT
GAMINGANDCHEATING WITH ZJOERT - 6 dagen geleden
hij heeft natuurlijk ontzettend gelijk..maar hoe zat het ook weer met de hongkong griep in 1969...toen ging t leven gewoon door..omdat we geen internet hadden..minder paniek..en ongeveer n miljoen doden..wereldwijd..maar he, die krijgen we nu ook wel hoor..wat we ook doen. Maar hier in nederland is het nog redelijk rustig wbt besmettingen. Maar als mensen lekker gaan hakke met 50000 tegelijk of opoe gaat zelf bepalen wie hij in de ass beukt..jaaa dan gaat het heel erg mis hier..Laten we maar gewoon lockdown doen...10 kisten bier en een vuilniszak wiet of spice...laat maar komen die zombie apocalypse..hehehe
Merijn Mattheijssen
Merijn Mattheijssen - 8 dagen geleden
https://youtu.be/4A5fWaJYSOc afstand houden. Niet dood gaan :)
Rachel van der Sluis
Rachel van der Sluis - 8 dagen geleden
alsof het gaat helpen je loopt toch in dezelfde ruimte iedereen en we ademen in en uit en als iemand met dat virus dat doet dan verspreiden die druppeltjes overal ook als je perongelijk niest of hoest
Ilan Smolders
Ilan Smolders - 7 dagen geleden
ok
wrt04
wrt04 - 8 dagen geleden
5:17 - Dit was wel heel onnodig. Zulke opmerkingen bestrijd je alleen met advies en niet met belachelijk maken.
W v d L
W v d L - 9 dagen geleden
Als ik kuch in mensen hun gezicht vanaf 1,5 m dan hebben hun alsnog het coronavirus hoor, je moet mensen gewoon niet aanraken en niet hoesten lijkt me
Wim van der Ham
Wim van der Ham - 9 dagen geleden
Heel duidelijk. Wat ik dan niet begrijp is dat men in Europa alles centraal vaststelt, bv. hoe groot de garnalen mogen zijn die gevist worden, en om zo iets simpels als de "social distance" te bepalen ieder land anders is. In Italie 1 meter, NL 1,5 meter, UK 6 feet (1,83 meter). Maar ja, UK is natuurlijk niet voor niets uit de EU gestapt. Dan hoeven ze 1,5 meter niet meer om te zetten naar feet (4,92 feet)
nz bg
nz bg - 9 dagen geleden
1 meter is niet genoeg. Na dat je niest/hoest gaat het virus 8 meter. En blijft daar voor een paar uur. Beste oplossing is isolatie.
ImThatFreak X
ImThatFreak X - 10 dagen geleden
Ik begrijp die Marokko joke niet
nz bg
nz bg - 9 dagen geleden
Veel Marokkanen gaan gewoon naar buiten in groepen.
Xander Ben dhiab
Xander Ben dhiab - 10 dagen geleden
1:35 die gast ging bijna op zijn bek (met die fiets rechts
Hakan Yilmaz
Hakan Yilmaz - 10 dagen geleden
Tex, je bent mijn nieuwe favoriete tv persoonlijkheid 🤩
Gtggdc
Gtggdc - 10 dagen geleden
De STEAM BATH GENERATOR kan veel voor ons betekenen het dood virussen tot kilomtrs aan toe en dan kunnen we massaal weer frisse lucht nemen
Chris Develing
Chris Develing - 10 dagen geleden
Interessant om het Corona beleid te vergelijken met de meest belangrijke filosofie achter de pro-choice visie. Want daar zit namelijk ook een oordeel in over de sociale morele verplichting om andermans leven te beschermen.
De leus "Baas in eigen Buik" komt namelijk voort uit het idee dat een mens nooit kan worden verplicht om een ander in leven te houden met zijn of haar lichaam. Met dit argument wordt bewust erkend dat het ongeboren kind een mens is met recht op leven, maar dat het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw nu eenmaal voorgaat, waardoor de ongeborene kan worden gedood.
Het interessante is dat je nu bij Corona (heel terecht) het tegenovergestelde hoort, ook uit de mond van abortusvoorstanders. Dit filmpje van Lubach geeft dat heel goed weer. Lubach benadrukt hoe ontzettend eenvoudig het is: Iedereen zoveel mogelijk thuisblijven en 1,5 meter afstand = minder doden; je eigen gang gaan = meer doden.
Het is inderdaad ontzettend simpel en bovendien ontzettend belangrijk om te beseffen dat we een morele verplichting naar elkaar hebben om elkaars leven niet in gevaar te brengen. Maar op basis van deze visie is "Baas in eigen buik" bij deze van tafel, mits men consistent wil zijn.
Nu zal menigeen denken: ja maar ongeborenen zijn geen mensen met rechten. Aha! maar dat was nu net precies wat "Baas in eigen buik" wél toegeeft. Zoals de Engelsen zeggen: You can't have your cake and eat it! Op het moment dat je in de visie meeneemt dat het om een kind gaat met rechten, ben je gebonden aan dat gegeven. Vervolgens blijkt nu dat het overrulen van die rechten - middels een compleet verzonnen recht op zelfbeschikking - niet meer geldt bij andere, soortgelijke morele dilemma's.
Andere critici van wat ik hier stel, zeggen misschien dat de "last" van een zwangerschap niet te vergelijken is met de social distincing ivm Corona. Maar dat is een drogredering. Natuurlijk zijn ze niet 1 op 1 te vergelijken. Er bestaat nu eenmaal niets dat exact hetzelfde is als abortus. Maar de ongemakken zijn wel degelijk groot. Net als bij zwangerschap verschilt dat. De ene vrouw vliegt zonder problemen door haar zwangerschap heen, heeft een bevalling van een half uur en is na 3 weken weer op haar oude gewicht, zonder stretch marks. Andere vrouwen zijn lichamelijk nooit meer hetzelfde. Maar dat zie je natuurlijk ook bij social distancing. De ene persoon redt zich wel met twee maanden Netflixen. De ander pleegt zelfmoord of wordt depressief. De een kan heel goed omgaan met minder vitamine D, de ander merkt dat zijn lichaam enorm vermoeid raakt. Het punt is dat social distancing iets van ons vraagt, namelijk ingrijpende in dienst stelling van ons lichaam om andere mensen in leven te houden. Zo letterlijk stelt Lubach het. En zo letterlijk is het ook bij abortus.
Stof tot nadenken.
Disclaimer: Pro-lifers worden altijd zo snel mogelijk zwartgemaakt, zodat niemand naar ze hoeft te luisteren. Zo ook verwacht ik als reactie hierop de gebruikelijke walging die men veinst: "Walgelijk dat je het Corona virus gebruikt voor je ideologische doeleinden", u heeft het vast al een paar keer gedacht toen u bovenstaande las. Maar dan zeg ik: nee, ik ben het volledig eens met het Corona beleid. Ik wil alleen zorgen dat deze visie op zelfbeschikking door wordt getrokken naar het abortusdebat, want dat roepen pro-lifers al vele jaren. Het misbruiken van Corona zie ik eerder in feministische inspanningen om nu snel te pleiten voor de abortuspil verstrekking door apothekers, zonder tussenkomst van een arts - wat ontzettend gevaarlijk en traumatisch kan zijn voor vrouwen.
Dimitrie MC
Dimitrie MC - 10 dagen geleden
Blijf binnen......zgt Rutte. En wie was buiten? Rutte https://www.youtube.com/watch?v=XRLQmQYPKO0
nie ooi
nie ooi - 10 dagen geleden
Fijn dat de linkse Lubach zijn publiek ook toespreekt. Maar hij snapt niet dat de meeste mensen behalve een paar % egoisten zijn.
Claudio gentile
Claudio gentile - 11 dagen geleden
ALS IEMAND DICHTERBIJ MIJ KOMT ATENDEER IK DAT IK HEM OF HAAR WEG GA TRAPEN EN DAARNA ME ZEF DES INFEKTEREN MIJN EXCUUS DAAR VOOR
Sven518 -
Sven518 - - 11 dagen geleden
Als Lubach iets zegt komt het altijd wel binnen
Fatma nasan 17
Fatma nasan 17 - 11 dagen geleden
Eindelijk iemand die nuttig praat
baba yaga
baba yaga - 11 dagen geleden
Bullshit als mensen ergs bang voor zijn is het iets onzichtbaars of lubach droplul
baba yaga
baba yaga - 11 dagen geleden
Wa un zeik stem heb die nicht
Frits Fischer
Frits Fischer - 11 dagen geleden
Tja mensen !.... Het valt allemaal wel mee met dat Coronavirus ! U weet ook dat de aarde plat is, dat roken goed is voor de gezondheid en dat 1 + 1 = 3 ?
Bruno Stroobandt
Bruno Stroobandt - 12 dagen geleden
A.I. is veel dodelijker dan corona!!! YouTube : https://youtu.be/BrNs0M77Pd4?t=810
oranjelicht
oranjelicht - 12 dagen geleden
In meeste open horeca zoals pizzarias, lunchrooms etc is het nu stampvol druk
ws games
ws games - 12 dagen geleden
Maak een keer een aflevering over dat er in een griep eigenlijk meer doden zijn en dat we niet thuis hoeven te zitten
Pancake Pikachu
Pancake Pikachu - 12 dagen geleden
Ik heb echt zo'n gevoel dat alle mensen die onnodig naar buiten gaan raar zullen opkijken wanneer er hier een lockdown komt, ook al weten ze zelf dat ze godverdomme die keuze hebben gemaakt.
Iris Bos
Iris Bos - 12 dagen geleden
Lekker 1 miljoen views! Goed bezig!
George Mc
George Mc - 12 dagen geleden
Ik had van dit team toch hogere verwachtingen dan dit staaltje propaganda, of moet ik zeggen PROPAGANDA.
Voor wie 10 minuten lang de focus kan bewaren: https://www.youtube.com/watch?v=KUw1Rzbde5U
(Voor wie het niet kan: een "virus" is niets anders dan je eigen cel die rotzooi opruimt en naar buiten werkt via zweet, snot en hoesten. Het is de tijd van de grote voorjaarsschoonmaak, zoals je nu ook je ramen en deuren openzet. Als je in een ruimte verblijft waar niet gelucht wordt maar veel uitstoot is van opgeruimde cellen dan word je ziek omdat je troep inademt.)

Met 15 minuten focus even wat cijfertjes op een rij: https://www.youtube.com/watch?v=DhX2ITe8S3g&list=WL&index=27&t=0s
(Voor wie geen 15 minuten heeft: de griep uit 2017/2018 was vele malen erger, de video laat het aantal doden van verschillende landen over verschillende jaren zien. Covid-19 is te vergelijken met een milde verkoudheid, zoals het initieel ook door de WHO wordt vermeld. Daarnaast sterven er sowieso 3000 mensen per week in Nederland en bij de griep in het seizoen 2017/2018 waren het er 9500.

Maar om de lol van 1,5 meter niet te verpesten: houd 1,5 meter afstand van elk MSM device. Kijk niet naar het "nieuws" maar naar de realiteit in je omgeving. Luister niet via de radio naar "adviezen" maar informeer jezelf (bijvoorbeeld door beide kanten van het verhaal te kennen in minder dan 4 minuten! https://www.youtube.com/watch?v=LCCugkznIs4&list=WL&index=28&t=0s

Fijne dag.
DJMetalstone
DJMetalstone - 12 dagen geleden
Dit zit ons gamers in het bloed ! :)
B. Vos
B. Vos - 12 dagen geleden
Kijk dit als je echt wil weten waarom we deze Covid19 en andere virusuitbraken hebben. Deze man en andere wetenschappers hadden het van mijlenver zien aankomen. De volgende uitbraak kan ook in Nederland ontstaan met onze bio industrie. https://youtu.be/Se9yqWNIG8A kan mr. Lubach hier ook een keer een beknopte samenvatting over geven want veel mensen snappen dit niet.
FLuffyxKittyCat
FLuffyxKittyCat - 12 dagen geleden
Nou ja ik gun iedereen dood die nu nog buiten samen dingen doet of nog naar de markt gaat etc. Behalve natuurlijk vitale beroepen
Rene&Christa Groenbroek
Rene&Christa Groenbroek - 13 dagen geleden
En nu maar hopen dat er gehandhaafd wordt nu de noodverordening van kracht is. Laat ze maar vette boetes uitdelen, ook aan die eigenwijze ouderen die de Spaanse griep overleefd hebben en dus denken dat ze onsterfelijk zijn en niet snappen dat ze een gevaar voor een ander zijn!
Rozz K
Rozz K - 13 dagen geleden
😂😂😂😂 Ja dit hadden we echt nodig...
Katana Ikiru
Katana Ikiru - 13 dagen geleden
be safe
Feng
Feng - 13 dagen geleden
Keep a social distance, and wear a face mask if you have, PLZ! Not only to protect urself, but also protect elderly people!
ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ
🔥🔥
🥇🥇🥇trending🥇🥇🥇
0:45 🔥💞
👇💚
BeetjeAfvallen
BeetjeAfvallen - 13 dagen geleden
Scheiterd. jammer Arjan een angsthaast. Nu zit Rutte met jou te kutte Arjan (en co)...maar blijkbaar heb je dat niet door en gewoon geslikt zonder tegenstribbelen! mietje.
Echt deze episode blijft me wel bij. Het is namelijk de episode die mij laat overwegen om weer te UN-SUBSCRIBEN!
Misschien zou je oog voor de oorzaak van dit corona probleem wat verder moeten onderzoeken met je team. Bijvoorbeeld tot in hoeverre de angstmakerij wel terecht is en wat er misschien beter kan gebeuren dan wat Kutte Rutte nu doet. Maar daar hoor ik je niet over. Je roeps gewoon het kabinet na en gedraagt je als een angsthaast, Watje! P*ssy!
Danny Schoofs
Danny Schoofs - 13 dagen geleden
Blijkbaar wonen we allemaal te klein, voor afstanden van 1,5m... Zeker nu ook katten & honden besmet kunnen worden... Er wordt nu letterlijk aangeraden, om social distencing te doen, met je huisdieren (géén knuffels en andere interacties)...
butti fdft
butti fdft - 13 dagen geleden
5:37 die ‘fucking’ kwam echt uit zijn tenen.
The Tourist
The Tourist - 13 dagen geleden
Wie zegt : wegrotte moet ook WEGrutte zeggen 😂
eveline salario
eveline salario - 13 dagen geleden
dan hoor je Tex. hij lijkt zoveel op mijn zwager. :) ook in zijn doen en laten.
Biggebrein
Biggebrein - 13 dagen geleden
En de volgende aflevering over het aantal doden dat te verwachten is door een economische crisis die, die van 2008 zal laten verbleken.
butti fdft
butti fdft - 13 dagen geleden
geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Mark Wiering
Dutch Lion
Dutch Lion - 13 dagen geleden
Grenzen dicht scheelt ook heelveel doden
Cas de Wijs
Cas de Wijs - 13 dagen geleden
moet je nou wel of geen 1,5 meter afstand houden, Arjan Onduidelijk!!!!!!
René Vos
René Vos - 13 dagen geleden
5:07 Volgens mij heeft ze een kunstgebit omdat ze denkt dat tandplakt eerder komt als je je tanden poetst.
Jelmer ten Hoeve
Jelmer ten Hoeve - 13 dagen geleden
en dan te bedenkten dat www.anderhalfmeterafstand.nl door een duits bedrijf is geclaimd.... zeer puntlicht
yasir gurski
yasir gurski - 13 dagen geleden
Waarom kan ik deze Lubach niet serieus nemen?
senni bgon
senni bgon - 13 dagen geleden
3 meter afstand moet de regel worden, meeste mensen luisteren toch altijd maar half
Paul DL
Paul DL - 14 dagen geleden
Ik vind dit met 1,5 meter afstand de beste Carona video
ZomB1986
ZomB1986 - 14 dagen geleden
Vroege strenge maatregelen: weinig problemen. Late laxe maatregelen: NOG GEEN zware problemen. Wacht maar af. https://miro.medium.com/max/6664/1*FWQqOoCl7MUIfoI0f7tkbw.png (bron: https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56)
Peter Casters
Peter Casters - 14 dagen geleden
In België krijg je meteen een boete van € 250,00 wanneer je door de politie betrapt wordt wanneer je de social distancing niet respecteert.
senni bgon
senni bgon - 13 dagen geleden
meer afstand minder doden!!! LISTEN NOWWWWW!!!
Mr Fish BS
Mr Fish BS - 14 dagen geleden
Arme Siamese tweelingen😕
WolfKip Wolfkip
WolfKip Wolfkip - 14 dagen geleden
Had liever dat deze coronavirus net voor sinterklaastijd begonnen was, geen gezeur om wel of geen zwarte piet. Heerlijk rustig.
Percep-tion Berlin Suppressed Energy
Grappig dat alle negatieve comment worden gedelete..
diungy alisnr
diungy alisnr - 14 dagen geleden
Laat het duidelijk zijn: humor is een enorm KRACHTIG middel om een boodschap over te brengen. Respect man.
Jasper Uyl
Jasper Uyl - 14 dagen geleden
Eén van jullie beste filmpjes ooit, zowel in humor als boodschap.
ONGELOOFLIJK hoe DOM mensen kunnen zijn. VOORAL die man met een vrouw in de zorg... die zou toch gewoon meteen van hem moeten scheiden...mijn god
Mark Wiering
Mark Wiering - 14 dagen geleden
Goedendag, Arjen Lubach.
Mijn naam is Mark Wiering. Ik ben een derdejaars Bachelor Informaticastudent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en ik kom melden dat ik mij niet hou aan de 1,5 meter afstand. Ik heb daar wel een goede reden voor.
Ik hou van mensen knuffelen.
Ik hoop jou en de andere lezers hier hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Mark Wiering
samenzwering
samenzwering - 14 dagen geleden
Mark Wiering, ik snap dat het heel kut is om niemand, of misschien bijna niemand vast te kunnen houden, maar je kan er direct of indirect mensen mee aansteken of aangestoken worden etc. Dus ik vraag je: kun je het voor je medemens volhouden om toch, zolang dat gevraagd wordt, die afstand te bewaren? Dat kan voor iemand anders zomaar het verschil maken tussen leven en dood.
Pimp without the pee
Pimp without the pee - 14 dagen geleden
Mensen snapten buiten Corona ook al niet dat het niet alleen om hun gaat.
Huffepuf
Huffepuf - 12 dagen geleden
@diungy alisnr meer mensen sterven dan in games of thrones.
diungy alisnr
diungy alisnr - 14 dagen geleden
1.5 mtr afstand houden een kleine moeite Ik vraag me wel af hoe lang Nederland op slot blijft. Want als we toch moeten gaan wachten tot dat 60% het virus heeft gehad of tot
zak b
zak b - 14 dagen geleden
wanneer de overheid voor jou veiligheid je rechten afneemt weet je dat er iets goed fout zit :)

Toch knap dat mensen massaal in de hysterie zijn beland en hoe zou dat komen? door mensen zoals Lubach en de corrupte media die constant angst aan het projecteren zijn op de bevolking. En als je een beetje twijfelt word je meteen een complot terrorist genoemd of ze zeggen dat je je aluminium hoedje moet afzetten. Terwijl als ik om me heen kijk de andere kant juist hysterisch is met de mondkapjes en handschoenen haha pfff omgekeerde wereld.
Ik hoor jullie wel anders piepen over een paar maanden als blijkt in de cijfers dat dit helemaal niet voor zulke heftigen maatregelen moest zorgen. Maakte ze zich voor deze corona crisis ook zorgen om onze gezondheid? De jaren hiervoor hebben ze de zorg KAPOT bezuinigd en nu ineens maken ze zich zorgen om diezelfde ouderen? Ja mensen wees voorzichtig maar laat je niet gek maken door de media en dus ook niet door meneer Lubach met de arrogantie die ervan straalt, Wie denkt hij dat hij is dan? Die toon ook, walgelijk mannetje.
The Truth is De Waarheid
The Truth is De Waarheid - 9 dagen geleden
@zak b ahum wat je hiervoor schreef was niets over welke "vrijheden we dan zouden verliezen.
zak b
zak b - 10 dagen geleden
@The Truth is De Waarheidje hebt niet gelezen wat ik hiervoor allemaal schreef, je wil het niet weten volgens mij, geeft niet. komt wel . kijk jensen, kijk een oorlog reeds verloren. dit is een complex iets je word niet zomaar wakker kan niet ook niet anders na jarenlange indoctrinatie op scholen en de gemeenschap. lees orwell 1984 of kijk het hier een link. nlmind.info/video/zXCCe4Gnyquhd7g.html probeer het grotere plaatje te zien. kijk zeitgeist.
The Truth is De Waarheid
The Truth is De Waarheid - 10 dagen geleden
@zak b kik,krijg ik ALTIJD, geen antwoord maar "ga zelf opzoeken", dat geeft overduidelijk aan dat je loog.
zak b
zak b - 10 dagen geleden
@The Truth is De Waarheid ​ ga eerst leren, lees een paar boeken , doe wat onderzoek en dan praten we verder.
The Truth is De Waarheid
The Truth is De Waarheid - 10 dagen geleden
@zak b geef een voorbeeld dan, geef dan een voorbeeld.
deep___bot
deep___bot - 14 dagen geleden
het blijft toch anders zonder publiek
Silverstone Serenity
Silverstone Serenity - 14 dagen geleden
hier kwam je voor 6:48
Victoria Meira
Victoria Meira - 14 dagen geleden
"When will you learn? When will you learn that your actions have consequences!?"
Spellbreaker
Spellbreaker - 14 dagen geleden
Arjen Luchabad-Lubavitz moet ook ff een duit en het toch al overvolle staatspropaganda mediabombardement doen hoor tjongejonge, groetjes aan je Rozenkruiser vriendjes, ze zullen niet worden overgeslagen
Torva Messorem
Torva Messorem - 14 dagen geleden
Ik ben vrijgezel. Zit alleen thuis. Hoef niet te werken, maar krijg wel doorbetaald. Heb hier Nioh 2, Doom Eternal en straks REmake3. En m'n enige gezelschap is een hond, 8 kratten bier, 2 flessen Jack, en laat al m'n eten thuisbezorgen. Vreselijke kut tijd dit.
Robin
Robin - 14 dagen geleden
Dat we nu op idiote maatregelen zitten die totaal niet meetbaar zijn, zoals die 1,5 meter afstand, komt allemaal omdat onze incompetente regering veeeeeeel te laat heeft ingegrepen. Als die idioten in de kamer hadden geluisterd naar Baudet toen hij eind januari (uit mn hoofd) al sterk pleitte voor dichtte grenzen en meer, dan was er hier in Nederland missschien wel geen uitbraak, en anders hadden we er veel meer controle over! Nu zitten we in een situatie waarin de regering pas acties ondernam wanneer Brabant al in rep en roer lag.

Tijd voor de afbrokkeling van het partijkartel. Steun FvD en wees niet meer zo naïef om weer op VVD of CDA te stemmen. Die partijen zijn machtslustig geworden na het jaren voor het zeggen te hebben gehad. Onze democratie wordt ondermijnd!
Tessa de Nijs
Tessa de Nijs - 14 dagen geleden
meer afstand minder doden!!! LISTEN NOWWWWW!!!
Tikaai
Tikaai - 14 dagen geleden
Deze mensen gaan het hardst janken als er een lockdown komt, maar zelfs dan niet beseffen dat zij de oorzaak waren
Dimitri Dehouck
Dimitri Dehouck - 14 dagen geleden
HET bewijs dat mensen te dom zijn om voor zichzelf te zorgen en desnoods met geweld met harde maatregelen moeten beschermd worden tegen zichzelf!
Call me crazy
Call me crazy - 14 dagen geleden
In 2018 zijn er 11000 mensen dood gegaan aan de griep in Nederland! Toen deed ook niemand iets! Corana stelt niet zo veel voor.
drttyu liqm
drttyu liqm - 14 dagen geleden
Dat is het Moronavirus. En probeer daar maar patient zero van op te sporen.
Hay I'myou
Hay I'myou - 14 dagen geleden
NOUH. OKEE , VOOR DEZE KEER. , STA IK WEL. ACHTER JE LUBACH ..ALWEL. ANDERHALVE METER DAN , HEHH..... MAAR HOE ZIT HET MET. ALLE. MATERIE , DIE. AANGERAAKT IS GEWORDEN ..IN SUPERMARKTEN??'..-!!IN UTRECHT WINKELCENTRUM ROKADE ,WORDT DOOR DE MANAGER, DANNY SINDS GISTER GEEN HANDSCHOENTJES IN DIE ALBERT HEYN MEER GEDRAGEN ,PINAUTOMATEN NIET BIJ KASSA,S SCHOONGEMAAKT EN HIJ PAKT ZELLEF GEWOON WEER BILJETTEN GELD EN MUNTEN AAN , MET Z,N BLOTE HANDEN!!,tsjaaah, ..het staat allemaal op camera , plus alle marokaanse en turkse medewerkers ook..hetzelfde , 1.5meter wordt daar ook niet gehandhaafd..en tot slot ben je benieuwd , of dit echtwaar is,?!, ga zelf bv morgen, maar kijken ..ojaah en als je hem vraagt ,waarom niet..hahaaah, dan krijg je echt de meest waanzinnige mooie antwoorden , waar je echt nooit op had kunnen komen.
Volgende