Het verkruimelde politieke landschap: Maurice de Hond en Pim van Galen

0
0
 
De politiek lost geen problemen op, maar maakt zichzelf tot onderdeel van het probleem.
Zes á zeven partijen moeten straks een regering gaan vormen. Een onmogelijke klus dat volgens Maurice de Hond, een kans bied het stelsel te wijzigen. Hoe gaat het verpulverde politieke landschap er uitzien?
De prognoses voor de verkiezingen laten een neergaande trend zien in de peilingen voor de VVD. De golf van negatieve- en slecht gecommuniceerde ingrepen door deze regering met daarnaast de vergeetachtigheid van de premier bij politieke issues, zijn daarvan de oorzaak. De lastige dossiers die er nog aankomen en de ‘zegeningen’ van het beleid zullen de neerwaardse trend niet verstoren.
De PvdA is in de peilingen met Lodewijk Asscher, bij gebrek aan goede alternatieven op links, voorzichtig aan het terugkomen.
De PVV en FvD zijn volgens De Hond communicerende vaten. Tijdens de Statenverkiezing afgelopen jaar heeft FvD enorm gewonnen ten koste van de VVD. Het grote risico is een verdere leegloop van de VVD. Rutte is inmiddels de anti-held voor PVV en FvD stemmers.
Het CDA heeft een groot probleem. Ze hebben een relatief oud electoraat. Ze verliezen aan overlijdens in vier jaar getalsmatig 1 zetel. De lange trend van deconfessionalisering maakt het voor het CDA lastig het tij te keren. De enige mogelijkheid ziet De Hond dat jongere stemmers niet op de partij stemmen, maar met voorkeurstemmen op een persoon als Hoekstra of De Jonge. Lastig wordt daarbij om het conventionele etiket zodanig te vervangen dat er een toestroom komt van jonge kiezers.
De Christen Unie is een stabiele factor en heeft door haar deelname in het kabinet onevenredige invloed. Het beleid dat gemaakt wordt is daarmee niet het gemiddelde beleid van alle Nederlanders, maar het gemiddeld beleid van de coalitie partijen.
De sociaal economische componenten van de SP liggen dicht bij die van de PVV. Het probleem voor de SP is dat issues rond immigratie- integratie, kiezers wegtrekt naar de PVV. Omdat de economische zorgen van de kiezers in relatie staan met de integratie, lopen ze over naar de PVV.
Groen Links toont een lichte groei in de prognoses en dat zij op veel fronten succesvol zijn gebleken met o.a. het Klimaatakkoord. Onder jonge kiezers heeft zij een zeer gemotiveerde aanhang. De groei moeilijkheid voor GL is net als de SP het immigratie-integratie vraagstuk. Het partij standpunt staat ook hier haaks op de bezorgdheid van de achterban.
Looptijd: 32:30

Reacties

Mark Staddon
Mark Staddon - 4 maanden geleden
Ik vind de comments leuker dan het gesprek, dank u participanten.
Tomas JR
Tomas JR - 4 maanden geleden
Ik dacht dat dit een ander geluid zou zijn. Tegenvaller. Is wel t zelfde gelul.
Anne Stuiver
Anne Stuiver - 4 maanden geleden
Altijd al gezegd dat de SP en de PVV op sociaal economische gebied qua electoraat erg op elkaar lijken.
Jessica Van Vugt
Jessica Van Vugt - 4 maanden geleden
Ik kan gewoon niet begrijpen dat er nog zoveel mensen zijn die op de coalitie partijen stemmen.
De paus van de Lilith Kerk
De paus van de Lilith Kerk - 4 maanden geleden
Grappig dat mensen deze zionazi propaganda poep kanaal nog serieus genoeg nemen om er naar toe te kijken, terwijl ik het alleen "kijk" om me comment te plaatsen als ik loop te schijten (dat is pas letterlijk schijt hebben aan zionazi propaganda 😀). Van af de wc zeg ik weder om "Fuck de valse zionazi propaganda poep kanaal WC pot Weltschmerz" en ik wens een ieder die lid is van "de haat de lekker ruikende Paus Ayatollah Opper Rabbijn Dailalama hoofd goeroe geestelijk leider en profeet van de Lilith kerk moskee synagoge tempel etc fanclub" een "fijne dag" toe. Een ieder die "lid" is van "de lekker ruikende Paus Ayatollah Opper Rabbijn Dailalama hoofd goeroe geestelijk leider en profeet van de Lilith kerk moskee synagoge tempel etc is wel 'ok' fanclub" wens ik een fijne dag toe.
Jan Deeg
Jan Deeg - 4 maanden geleden
Meneer von Kreyfeld, waarom weer deze twee salonsocialisten tegenover elkaar, zet tegenover dit VARA-fossiel nu eens niet een gelijkgestemd figuur, zet hier nu eens Joost Niemöller of desnoods Erik de Vlieger tegenover, dat maakt het veel interessanter dan dit elkaar na blaten!
Tubemanjac
Tubemanjac - 4 maanden geleden
31:35 Dit geeft aan dat de tijd wellicht rijp is om over te gaan naar een tweepartijenstelsel.
JvdS
JvdS - 4 maanden geleden
Er is al een tweepartijenstelsel. De kartel-coalitiepartijen rond VVD en PvdA enerzijds en de door hen buitengesloten PVV en Fvd anderzijds.
Sjoerd de jonge
Sjoerd de jonge - 4 maanden geleden
Zeg bromknorren is jullie houdbaarheids datum niet allang verstreken man man man wat een inhoudloos gezever van jullie 2
jo linssen
jo linssen - 4 maanden geleden
Waar blijft v Wolferen?
jo linssen
jo linssen - 4 maanden geleden
Dat is al de 2de v Galen met De Hond. iedereen weet waar die vandaan komen. Vraag rijst langzaam maar zeker of Weltschermz al gekaapt is. in ieder geval twijfel ik en wacht wel even met doneren.
RvdH
RvdH - 4 maanden geleden
Jullie leader is veel te lang! Een derde zou prima zijn. Afspelen op 300% zou prima zijn en nog steeds goed te volgen. Muiekje hetzelfde houden en klaar.
De Zandloper
De Zandloper - 4 maanden geleden
herhaling van zetten....ik mis een visie! maar dat is wellicht teveel gevraagd van beide heren.....iedereen kan een koe in de reet kijken.....
Klaas Damhof
Klaas Damhof - 4 maanden geleden
Maurice de Hond is nog altijd een sympathieke PvdA-er en gepensioneerd voetbalscheidsrechter.
Rebellious
Rebellious - 4 maanden geleden
Beste is geen regering, het heeft prima gewerkt voor België toen zij ook geen regering hadden. Helaas hebben we wel in Nederland net als in veel ontwikkelde landen een permanente technocratie die sociaal heel progressief links is en ook heel cosmopolitisch maar je zou tenminste niet het permanente gezeik / gezever hebben over wie nu weer de racist of een veronderstelde fobie ergens voor heeft.
Een onregeerbaar land is een kans om juist heel veel te depolitiseren en de weg te bereiden naar een nachtwakersstaat waarbij regionaal op gemeentelijk niveau sociaal-economisch beleid wordt gemaakt waarbij er dus ook een opt out is voor hen zoals ik zelf die niet betutteld wensen te worden door sociaal democraten over wat ze wel of niet zouden mogen doen door te stemmen met onze portomonnee naar gemeenten die beter met het geld omgaan dat ze collecteren en geen agenda van de VN achter mijn rug najagen en zij die oh zo graag zich wereld burger achten mogen een gemeente gaan vormen die waar zij zich blauw (bedoel rood) betalen voor een peperdure bureaucratie en imaginaire racisten enof "trans-islamofobe" personen najagen in hun gemeenten.
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
Na 5 minuten gewouwel weg.
Had van Maurice meer verwacht.
Dick Cheesehead
Dick Cheesehead - 4 maanden geleden
Pim, ik weet niet of je dit leest maar laat je niet gek maken door al die vvmu strijders hier in de comments. Ik persoonlijk veracht het geestelijk gehandicapten journaal van de NOS met een passie. Ik zou er niet een lagere dunk van kunnen krijgen dan dat ik nu al heb. Maar weet ook dat Nova in het verleden uitstekend onderzoeksjournalistiek heeft geleverd.

Ik ga het veelal met je boomer standpunten oneens zijn, maar juich de pluriformiteit wel toe. Zo kan die echokamer hier ook kennisnemen met die echokamer van jou.
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
@michael De mainstream media [=leugens/censuur media] dragen bij er aan bij dat NL een lobbycratie is.
michael
michael - 4 maanden geleden
Mainstream als van Galen heeft CW niet nodig. Zet de TV aan, lees een krant: bijna allemaal mainstream. Nog meer mainstream, overal? Hoeft niet.
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
@viral compassion Ik doe mijn werk omdat ik het geld wil, als het leuk en zinnig is is dat super. Pim blaat onzin, en kent de feiten niet, zoals over ¨Lockerbie¨. [In de aflevering met Kees van der Pijl] De eerste maand na ¨Lockerbie¨ wisten de USA zeker dat Iran er achter zat, daarna was het opeens Libië. En onze ¨serieuse¨ media had het nooit meer over Iran... nl.wikipedia.org/wiki/Iran_Air-vlucht_655 [Overigens staan op deze pagina leugens over MH17 overgenomen uit de Volkskrant]
viral compassion
viral compassion - 4 maanden geleden
Pim van Galen zat bij Nova. Of hij daar iets zinnigs deed, wat is zinnig. We vinden ons werk zinnig, maar alleen om onze droomwereld in stand te houden. Zinnig voor het geheel? compleet onnodig, maar nooit overbodig. Ieder bewandeld zijn eigen pad, daar kun je niet over oordelen. Alleen over jezelf.
Dick Cheesehead
Dick Cheesehead - 4 maanden geleden
@E Ner Gaat het nu over mijn psyche? man, man, man. Als je het zo persoonlijk wil maken, leer dan eerst normaal spellen als je bijdehand wil doen. serieuse... Kan je geen Nederlands schrijven? Nogmaals, waar was je precies concreet? Wijs maar aan. Sion Hero roulerende
AnoniemHK
AnoniemHK - 4 maanden geleden
Dit gelul is een “self vervilling profesie”...
Als je het maar elke dag bij de DWDD en eenvandaag herhaald..
Jan Smid
Jan Smid - 4 maanden geleden
""Het CDA heeft een groot probleem. Ze hebben een relatief oud electoraat. Ze verliezen aan overlijdens in vier jaar getalsmatig 1 zetel. De lange trend van deconfessionalisering maakt het voor het CDA lastig het tij te keren. De enige mogelijkheid ziet De Hond dat jongere stemmers niet op de partij stemmen, maar met voorkeurstemmen op een persoon als Hoekstra of De Jonge. Lastig wordt daarbij om het conventionele etiket zodanig te vervangen dat er een toestroom komt van jonge kiezers.""

Ik vraag mij af de jonge kiezers wel iets met het CDA hebben, het CDA is eigenlijk veel meer bezig met crony capitalism
jo linssen
jo linssen - 4 maanden geleden
CDA telt niet meer, is hoogstens n mooie tijdelijke bijwagen voor t FvD .
Turrene, Henri de la Tour d'Auvergne
Eerst die robbie munz en nu dit eerst pownd geanexeerd en nu is weltschmerz aan de beurt. klootzakken!
Diederik Kok
Diederik Kok - 4 maanden geleden
Laat hij is eerst betere peilingen doen
Free Quality Motion
Free Quality Motion - 4 maanden geleden
Nederland is allang geen democratie meer, Nederland is een plutocratie geworden. Per 1 december gaat het Europese Commissie van start dus dan zijn we officieel geen Nederlander meer maar Europeaan. We hebben dan ook niks meer te zeggen over ons eigen land. Wat betekent: hogere belastingen, meer massa immigratie, meer mensen in de lage inkomensgroep. Verplichte vaccinaties, demonstreren is ook verboden.
Een paar jaar geleden dacht men dat een politiestaat nooit werkelijkheid zou worden maar doe je ogen eens open en kijk op RT in hoeveel landen een politieke agenda gaande is.
viral compassion
viral compassion - 4 maanden geleden
In de USA handelt de politie onder de UCC, welke valt onder de koningin van GB. Maar probeer er eens over discussiëren, dat is moeilijk. Zou mooi zijn als Sven of Rico hier iets mee kunnen doen.
SomeDude
SomeDude - 4 maanden geleden
Altijd leuk Maurice de Hond te horen spreken.
amy grace
amy grace - 4 maanden geleden
Geachte Cafe Weltschmerz:
Nodig Theodor Holman uit !!
Die is aan het uitzoeken dat de Watersnoodramp '53 geen natuurramp is maar Opzet !
.Mafiosa !
https://www.parool.nl/nieuws/ik-heb-bewijs-watersnoodramp-was-geen-natuurramp~beb56d38/
amy grace
amy grace - 4 maanden geleden
@E Ner / Ik hoor graag Uw resultaat
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
@amy grace Ik vind het bewijs wat mager. Maar ga links en rechts eens na vragen.
amy grace
amy grace - 4 maanden geleden
www.parool.nl/nieuws/ik-heb-bewijs-watersnoodramp-was-geen-natuurramp~beb56d38/
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
Waar is uw link ?
michael
michael - 4 maanden geleden
Van Galen: na 10 jaar is men wel eens een keer uitgekeken op Rutte. Van Galen heeft een verveelde kiezer in gedachten die politiek ziet als een soort miss-verkiezing. Maar goh, misschien heeft de kiezer wel inhoud in gedachten: PFAS- en stikstofcrisis, 100 km/u max, veestapel halveren, tekorten in zorg, onderwijs en politie, woningnood, steeds hardere criminaliteit etc. etc. Met zo'n opmerking geeft die van Galen er blijk van totaal los te staan van de leefwereld van gewone mensen. Vervang die man a.u.b.
will86
will86 - 4 maanden geleden
Zwakzinnig boomer argument: Als het moet dan moet het.. ooit gehoord van de term "weerstand" of "verzet"?? De Vvd is inmiddels een landverraders clubje geleid door criminelen en communisten knuffelaars. Anton Mussert was op zijn minst eerlijker dan die misselijkmakende clown Rutte.
nuenen75 ehv
nuenen75 ehv - 4 maanden geleden
Zo met Galen erbij kan CW wel een subsidieaanvraag doen .....denk dat ik weer verder ga
Lefert Bos
Lefert Bos - 4 maanden geleden
Rutte is een globalist, voor Brussel tegen het Nederlanse volk. Fuck Rutte !
Jacco de Jong/ the Netherlands
Jacco de Jong/ the Netherlands - 4 maanden geleden
I mijn ogen begint WS af te glijden naar een links kanaal. Er komen steeds meer ex NPO gasten in de uitzending.Maurice de Hond hoort bij DWDD thuis en niet in WS. Erg jammer. WS was eerder goed bezig. Dit geneuzel zie je op NPO ook elke dag.
Dirk Tillaard
Dirk Tillaard - 4 maanden geleden
Jammer dat Cafe Weltschmerz steeds meer gekaapt wordt door een soort extreem rechts gekleurd fvd geluid in de comments. Ik zie dit media graag objectief blijven en geen onderbuik journalistiek gebaseerd op populisme. De waarheid zit niet bij het rechts liberale fantasie verhaal van FVD. Het kapitalisme loopt steeds meer op zijn einde nu we zien dat het niet meer functioneert.
jo linssen
jo linssen - 4 maanden geleden
Tefhts gekleurd etc etc. Objectiefe media in Nederland? Noem ereens eentje. Populisme ook n mooie kreet. Als niet iets zinvols en doordachts te melden heb lees dan maar verder in je NRC clubblad
jo linssen
jo linssen - 4 maanden geleden
Die persoon van jou eigenlijk beide kunnen nooit objectief zijn. Te lang in linkse nest gelegen. De dogmas van Links hebben we genoeg gehoord hebben hun kans gehad , die propaganda kent geen objectiviteit .Je overschat je beoordelingskennis.
Dirk Tillaard
Dirk Tillaard - 4 maanden geleden
jo linssen het gaat om de inhoud en niet de persoon. Zo is Jort Kelder een rechtse bal, maar toch wil ik weten wat hij te melden heeft als het onderwerp me aanstaat. Prima gesprek dit
jo linssen
jo linssen - 4 maanden geleden
Met n Nos troll en n Pvdaer aan de tafel. Dus terug naar af.
Dirk Tillaard
Dirk Tillaard - 4 maanden geleden
SomeDude Marx wist haarfijn te vertellen hoe het eindspel van het kapitalisme uitpakt in het huidige America 200 jaar later. Het populisme bestaat al sinds de romeinen. Ik zou zeggen zeg de telegraaf op, lees je eens in en kom uit die bubbel.
martijn7627
martijn7627 - 4 maanden geleden
Zeg ik al jaren: Politiek profileert zich door de problemen in stand te houden.
Leon Staal
Leon Staal - 4 maanden geleden
Vandaar dat niemand jou kent, bijdehandje.
Cas Tuyn
Cas Tuyn - 4 maanden geleden
Het CDA moet de rekenrente verhogen naar 3,5% anders verliezen ze al hun kiezers. Zolang het CDA de pensioenroof door VVD en D66 blijft steunen krijgen ze geen stem meer van de 3 miljoen gepensioneerden.
JvdS
JvdS - 4 maanden geleden
Dat gaat CDA natuurlijk doen vlak voor de verkiezingen.
Roodborst Kalf
Roodborst Kalf - 4 maanden geleden
Zoals altijd een goede analyse van Maurice de Hond. De interviewer is er niet altijd met zijn gedachten bij. Voorbeeld: Maurice: "PVV en SP zijn met name sterk in gebieden waar vroeger de KVP ook sterk was". Van Galen: "Vinex-wijken? ". Dat is dom. Voor de jeugdige kijkers : de KVP was al decennia verdwenen voordat de eerste Vinex-wijken werden gebouwd.
michael
michael - 4 maanden geleden
Van Galen zit verstrikt in zijn eigen gedachten en vooroordelen. Dat merk je wel vaker bij hem. Een monoloog door de Hond had een beter interview opgeleverd.
• Arqeph
• Arqeph - 4 maanden geleden
UN wil triljoenen om hun agenda2030 te ondersteunen.
Er wordt een samenwerkingsverband gecreëerd tussen Celsius en fifth element
Totale marketcap voor crypto is ommetena 206 biljoen.
Wat zal het effect zijn als er triljoenen in deze markt gepompt gaan worden, welk misschien door Celsius gemanaged gaan worden?
Hoe dan ook, heeft "Cafe W" een idee?
https://youtu.be/7a6K2v7Edzw?t=7m23s
Hakuna Matata
Hakuna Matata - 4 maanden geleden
Waarom zoveel dislikes? 😂
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
Omdat het echt slecht is misschien ?
Arie H
Arie H - 4 maanden geleden
Hebben ze het "Licht"van de NPO naar Weltschmerz gestuurd??
Leon Staal
Leon Staal - 4 maanden geleden
Aldus Arie, de nummer één tokkie van het klootjesvolk. Pauper.
Reinder Sinnema
Reinder Sinnema - 4 maanden geleden
Waarschijnlijk een desperate move om donaties binnen te halen
kutbleat
kutbleat - 4 maanden geleden
Waarom is de 130 op de snelweg in het leven geroepen? In die tijd hadden meeste auto's een overdrive. (5e versnelling) Als je een verbrandingsmotor op zijn ideaal wil laten draaien, pak je hem in een bepaald toerengebied. En ook met filters hier en daar gaan die verstoppen als je hem gaat trappen op lage toeren. Conclusie: Wie word er beter van verstopte roetfilters? Wie word er beter van accu hulpmiddelen die op een grote schaal 1 op 10 zo efficient zijn als iets wat op het normale net staat? Gemak dient de mens? Maar weet waar je mee bezig bent!
viral compassion
viral compassion - 4 maanden geleden
Afgelopen vrijdag bij Pauw, vroeg een dame aan Baudet hoe hij omgaat met zijn visie van hem tegen het kartel;
''Ik houd werk en privé gescheiden, ik heb een heel leuk leven en laat mijn vrije tijds' stemming daar niet door bepalen''.

Laat uw stemming niet beïnvloeden door het kartel, ook niet vlak voor het stemmen.
LM vH
LM vH - 4 maanden geleden
Wat mij betreft een structurele politieke update van Maurice alhier.👍
Hans _
Hans _ - 4 maanden geleden
Toespraak Armita Taheri (FvD).
https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=cGtCpWZWEok&feature=emb_logo
Ramon-Ignited
Ramon-Ignited - 4 maanden geleden
Ongelooflijke speech
Hans _
Hans _ - 4 maanden geleden
@Karolien VeenhuizenBen ik helemaal mee eens 😉
Karolien Veenhuizen
Karolien Veenhuizen - 4 maanden geleden
Een geweldige vrouw dit. Geen onvertogen woord en zo waar als een koe.
viral compassion
viral compassion - 4 maanden geleden
Peilingen reflecteren het nu, dit is iets anders dan de toekomst.
Ook is het niet gelijk aan het verleden.
Wat we nu menen wanneer we nu gepeild worden, is kennelijk niet wat we menen als we eenmaal aan het stemmen zijn.
Wat u wel kunt doen is uzelf nu afvragen, of u zich nog laat beïnvloeden vanaf nu tot aan het stemmen, en wat daar voor nodig is.
Ron
Ron - 4 maanden geleden
Interviewer mag nog iets beter luisteren: als Maurice iets zegt over hoe politieke partijen intern over peilingen denken bijvoorbeeld, gaat de interviewer daar niet op in maar kapt hem af voor zijn eigen vraag.
Antimony Cup
Antimony Cup - 4 maanden geleden
De VVD gaat gewoon wéér een truukje flikken. Die hele Türkse rel was van voor tot achter afgesproken werk natuurlijk.
'Oooh oooh kijk Rutte es stoer doen tegen die vlaggenzwaaiende leegschedels! Misschien snapt ie het toch!' Uh-huh. Sure. Brug kopen?
amy grace
amy grace - 4 maanden geleden
@Antimony Cup / wat bent U eerlijk, wat heerlijk !!! Toch een mooi woord, en U hebt het doorgegeven!!!
Antimony Cup
Antimony Cup - 4 maanden geleden
@amy grace Machiel De Graaf (PVV) gebruikte die term laatst in de Kamer, dus ik heb 'em niet zelf verzonnen ;)
Marco
Marco - 4 maanden geleden
Jaren lang roof je het land leeg. Bedrieg je alles en iedereen behalve de banken en multinationals.En dan heb je een hele partij haatbaard makaken op straat te schreeuwen met hun kut vlaggetjes en dan zegt deze leugenaar een keer iets wat in de volksmond word gezien als iets goed................................ En dan ben je weer minister president waardig. Zo werkt dat op deze aardkloot.
amy grace
amy grace - 4 maanden geleden
Schitterend + scherp : Leegschedels !!! Dank U voor dit mooie woord !!!
viral compassion
viral compassion - 4 maanden geleden
www.uitzendinggemist.net/aflevering/384783/Nos_Journaal_Met_Gebarentolk.html# Het nieuws van 14 maart 2017, de dag voor de verkiezingen. Eerste zin Jeroen Tjepkema; ''Goedemorgen het is de laatste campagnedag voor de verkiezingen, de kwestie met Turkije blijft domineren''. Oordeel niet, wordt bewust.
decentradical
decentradical - 4 maanden geleden
Versplintering is juist goed. Het betekent alleen maar een hogere granulariteit in de vertegenwoordiging. Het is best bijzonder wat Nederland hier heeft.
Roodborst Kalf
Roodborst Kalf - 4 maanden geleden
Helemaal eens. Kijk naar het drama bij de Duitse verkiezingen in 2013. FDP 4,8% and AfD 4,7%, beide nul zetels. Deze verkiezingen zijn erg slecht voor Duitsland geweest.
Teun Westdorp
Teun Westdorp - 4 maanden geleden
Versplintering betekend verdeeldheid, deze verdeeldheid in gedachtengoed en cultuur is heel duidelijk zichtbaar.. Teveel verdeeldheid zorgt juist voor polariteit en segegratie. teveel compromissen moeten worden gesloten, We hebben gezien dat op deze manier ook hele grote groepen buitengesloten kunnen worden terwijl ze in feite winnen. Je kunt absoluut geen beleid voeren en zaken veranderen voor je kiezers en achterban als het teveel versplinteerd is.
Miriewoud
Miriewoud - 4 maanden geleden
Ieder z'n eigen kwaliteit stemmen houdt de versnipperaar aan de praat.
Vievhyperactief
Vievhyperactief - 4 maanden geleden
Liegen dat doen ze beide, alvast de opkomst van forum lekker downgraden zodat de verkiezingen weeeeeeer absoluut eerlijk en zonder fraude gaan verlopen. Let op; dag voor de verkiezingen ff een aanslag ofzo erin gooien om zo de vijanden te framen. Nooit eerlijk geweest onze verkiezingen let op
viral compassion
viral compassion - 4 maanden geleden
Ik zie het liever als een kleine stap voorwaarts, voor grote stappen niet behapbaar zijn voor de meeste van ons, levend in de ego geest. Ik zie liever dat alle problemen meteen worden aangepakt maar ik zie ook in dat dit niet werkbaar is.
Caped Baldy
Caped Baldy - 4 maanden geleden
@Marco dus je gelooft dat het geen ene reet uitmaakt of je überhaupt stemt en op welke partij? Niemand deugt?
Marco
Marco - 4 maanden geleden
Denken dat Forum het voor jou gaat doen is een illusie net als al dat andere theater in de politiek. Politici zijn geen volksvertegenwoordigers. Ze zitten er alleen maar voor hun lobbyisten. Ons het volk maken ze allemaal maar lekker met mooie praatjes en beloftes om de stemmetjes binnen te halen. Ik lieg - jij stemt - daarna doe ik wat mijn lobby mij opdraagt
viral compassion
viral compassion - 4 maanden geleden
Vandaar mijn eerdere reactie, wanneer gaan we openstaan voor de mogelijkheid dat wat er ook gebeurd vlak voor de verkiezingen, dit mogelijk een para sympathieke interventie is? Er gebeurd iets vlak voor het stemmen, wat iemand in de kaart speelt, maar laat u daardoor uw mening beïnvloeden waar u al zolang aan vast houdt? Alles draait om bewustwording, dus houdt dit alstublieft in uw achterhoofd lieve mensen. De dagen voor de stemmingen zijn kritiek.
Hans _
Hans _ - 4 maanden geleden
NEDERLAND wordt KAPOT gemaakt! Ook dit gebeurd onder toezicht van Rutte III !
https://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU&feature=push-u-sub&attr_tag=iI0Y9ZaESW4FHF5k%3A6
Hans _
Hans _ - 4 maanden geleden
@Leon Staal Bla, bla, bla ....................
Leon Staal
Leon Staal - 4 maanden geleden
@Hans _ en ik vind dat jij maar het beste kapot moet gaan.
Hans _
Hans _ - 4 maanden geleden
Dat mag jij vinden. Daar ben jij helemaal vrij in 👊
Leon Staal
Leon Staal - 4 maanden geleden
@Hans _ het leeglopen met stront over dat Nederland kapot wordt gemaakt, vind ik veel erger.
Hans _
Hans _ - 4 maanden geleden
@Leon Staal Wat een taalgebruik zeg 👎🏻
Visser
Visser - 4 maanden geleden
Komen daar ook nog nieuwe partijen bij zoals bijvoorbeeld NLBeter en de BoerBurgerPartij of halen die geen zetels (in de peiling)?
God-like Humans
God-like Humans - 4 maanden geleden
Maurice en Pim staan voor het establishment. Vervelende mannen bovendien. Bah.
Stephano van Vuuren
Stephano van Vuuren - 4 maanden geleden
Ik zit al een tijdje met het idee dat er een nieuwe verbindingspartij moet komen. Een CDA zonder de C. Wie doet er mee?
JvdS
JvdS - 4 maanden geleden
Verbindingspartijen worden altijd opgegeten door Rutte.
Anita Winter
Anita Winter - 4 maanden geleden
Ik denk aan een Partij van Menselijkheid. Het land meer als een familie besturen, ook dus als een land met/als een familie bedrijf. En dan net als met familie (als het goed is ;)) wordt iedereen in de eigen waarde gelaten en is er voor iedereen en alles een pad en een plek, en bestaansrecht .... en liefde. Ook het onderwerp milieu/klimaat meer naar moeder/vader ;) natuur zelf kijken als leidraad. Als groter onderdeel van de familie van levende wezens. Dat lijkt me wel wat.
Marco
Marco - 4 maanden geleden
@Foreign and Domestic Ze geven je de illusie dat er wat te kiezen valt.
Marco
Marco - 4 maanden geleden
@Foreign and Domestic Politici zijn geen volksvertegenwoordigers.
Marco
Marco - 4 maanden geleden
Wat dacht je van geen partijtjes meer? Terug brengen naar 0 Het maakt toch niet uit waar je op stemt. Toekomst is toch allang bepaald.
Nan Christiaanse
Nan Christiaanse - 4 maanden geleden
Heb je daar een verklaring voor ???? Hahahaha
Rocc Pro
Rocc Pro - 4 maanden geleden
Ik hoop dat FvD wint.. ..maar er zal wel weer stemfraude worden gepleegt
Marco
Marco - 4 maanden geleden
Niemand moet winnen. Allemaal oplichters.
SomeDude
SomeDude - 4 maanden geleden
FvD wordt ook doodgezwegen en gedemoniseerd. Toen Fvd de 1e Kamer verkiezingen won, vertelde het Brabants Dagblad dat VVD de verkiezingen won. Toen de boeren gingen protesteren, en Theirry Baudet niet mee wilde doen met de stikstof onzin, liet Brabants Dagblad alleen CDA aan het woord, welke zou twijfelen. Mensen die veel moeten werken hebben geen tijd om uit te zoeken wat er gecensureerd wordt, de propaganda wint zo altijd.
S van Voorthuizen
S van Voorthuizen - 4 maanden geleden
Weer Pim van Galen.... Echt wat moet deze NPO fossiel hier?
jo linssen
jo linssen - 4 maanden geleden
@JelleTheTunes is en blijft NOS informatie en die schromen niet feiten verkeerd weer te geven, En de Hond?
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
@JelleTheTunes Maar niet te lang, deze man heeft echt nix toe te voegen.
JelleTheTunes
JelleTheTunes - 4 maanden geleden
Misschien eerst even luisteren wat hij te zeggen heeft?
kroikye
kroikye - 4 maanden geleden
De Elite wil een " New Age " Socialistisch Wereldsysteem onder de V.N. en het Vaticaan Creeren, de Rest van het Nieuws is Afleiding/Brainwashing. De CO2 Zwendel en Agenda 21 wordt Gebruikt om het Westen te Verzwakken, en Meer Macht over te Hevelen van Nationale Overheden naar de E.U. en de V.N.. Het Marrakesh Pact is Weer een Stap om de Westerse Samenleving verder te Ontwrichten. De Geestelijke Machten Achter dit Oude Plan zijn Duister, ze Willen de Toren van Babel van Nimrod Afbouwen. Het E.U. Parlement in Straatsburg is dan ook Gebouwd als een Moderne Onafgebouwde Toren van Babel, dit toont Mede de Geest Achter Globalisme aan.https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=eu+tower+of+babel Het is Allemaal Geprofeteerd, God zegene.
Marco
Marco - 4 maanden geleden
@Free Quality Motion Op die reactie heb ik je een like gegeven omdat ik vind dat je die verdient. Dat was echt een grappige reactie hahaha.
Marco
Marco - 4 maanden geleden
@Free Quality Motion Moet je horen wie het zegt haha.
Free Quality Motion
Free Quality Motion - 4 maanden geleden
@Marco Nee ik wil dat je je hersens een keer gebruikt
Marco
Marco - 4 maanden geleden
@Free Quality Motion Nu wil je ook nog dat ik je serieus neem?
Free Quality Motion
Free Quality Motion - 4 maanden geleden
@Marco Gast jij weet geen bal dat is mij al duidelijk
amy grace
amy grace - 4 maanden geleden
Mafiosa regeert !!
Liegende Media, die nu hier zitten !!????
SomeDude
SomeDude - 4 maanden geleden
Ik deel uw mening al jaren over dit kanaal. Maar vergeet niet, het wordt in Amsterdam geproduceerd. Het zou interessant wezen, als Rotterdam eens met zo'n kanaal zou komen.
M T
M T - 4 maanden geleden
altijd weer pim
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
@DutchSlayer Nee, ik heb gesproken met mensen die wel wat snappen, kunt u ook eens proberen. Ik ga geen tijd meer aan mensen vespillen die nix willen begrijpen.
DutchSlayer
DutchSlayer - 4 maanden geleden
E Ner Heb je al voor de spiegel gestaan en je ego recht in de ogen aangekeken?
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
@DutchSlayer U niet.
DutchSlayer
DutchSlayer - 4 maanden geleden
E Ner En ook daar ga jij niet over. Dat narcisme zit je vreselijk in de weg. Ik adviseer je om in de spiegel te kijken en je ego te laten verdampen. Ik weet dat door je ego je met een rare of geen opmerking komt, maar denk er goed over na. Je kan beter.
E Ner
E Ner - 4 maanden geleden
@DutchSlayer Ga naar Noord Korea als u censuur prima vindt.
Volgende