Schultz (VVD): Tophypotheek normaal

45
0
 
VVD-minister Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus van Infrastructuur en Milieu snapt niets van de ophef die Jan Nagel maandag maakte in Pauw & Witteman over tophypotheken van sommige policiti.
Nagel, die op dit moment met zijn nieuwe partij 50Plus aan de Provinciale Staten meedoet, vond het belachelijk dat policiti als Piet Hein Donner (CDA) en Ivo Opstelten (VVD) enorme tophypotheken hebben.
Zo kocht Donner in 2005 een huis van 920.000 euro, en heeft daarbij een hypotheek van 1,1 miljoen euro. Opstelten blijkt nog het meest te profiteren van de hypotheekrenteaftrek: zijn hypotheek bedraagt maar liefst 1,3 miljoen euro.
Nagel vindt het niet kunnen dat rijken gesubsidieerd worden middels de hypotheekrenteaftrek, terwijl ouderen met steeds minder rond moeten komen. Premier Mark Rutte geeft overigens het goede voorbeeld, hij heeft slechts een hypotheek van 90.000 euro.
"Ik begrijp het verhaal niet helemaal, de heer Donner heeft een huis van 920.000 en heeft een hypotheek van 1,2 miljoen, dat is drie ton verbouwingen en dan ben je er", aldus VVD-minister Schultz in een reactie op Nagel. Haar liberale partij wil dan ook niets doen aan de hypotheekrenteaftrek.
Looptijd: 07:03

Reacties

Stijn van de Ven
Stijn van de Ven - 4 jaar geleden
iedereen alleen maar zeiken over hypotheekrenteaftrek..... betekent dat je jezelf zo in de schulden geeft dat je straks in de problemen komt. Waar ze nu voordeel hebben van de hypotheekrenteaftrek, zijn ze straks straat en straat arm. Door wereldwijde stagnatie van de economie krijgen we globale deflatie. De huizenprijzen gaan dus op termijn (flink) naar beneden en de hypotheeklast niet...... dus tja...... niet zo zeuren over hypotheekrenteaftrek, gerechtigheid zal zijn werk doen binnen nu en zo'n 5 jaar.
Hannes Minkema
Hannes Minkema - 7 jaar geleden
Let op de twee schuldbewuste zenuwachtige knipoogjes van mevrouw Schultz op 4:24 en 4:26 minuten. Betrapt! Oneerlijkheid krijgt vrijwel altijd een uiterlijk symptoom.
Misschien is mevrouw Schultz er aan gewoon dat ze een slechts volgens de kleine lettertjes toelaatbare handelwijze, die moreel abject en tegen het algemeen belang is, met een paar knipoogjes naar 'medestanders' kan wegpoetsen.
Kortom, geknipt voor het ambt van VVD-minister.
Hannes Minkema
Hannes Minkema - 7 jaar geleden
Bijna DRIE keer de waarde van haar huis. Van 215.000 naar 600.000 euro.
altano achttienduizend
altano achttienduizend - 7 jaar geleden
vvdERS DOEN ALLEEN AAN DE DOOR HUNZELF GELEGALISEERDE CRIMINALITEIT ,OPSTELTEN JAAGT ALLEEN OP HONGERIGE KRUIMELDIEVEN
altano achttienduizend
altano achttienduizend - 7 jaar geleden
DAAROM wil deSP deze villasubsidie beperken tot 350000 met een maximum van 42% belasting tarief ,toch zeer redelijk? Dan kun je nog meer doen ook voor mensen met een laag inkomen met een hoge hypotheekschuld. Donner is gewoon een verwend en verwaand kindje die nog nooit heeft gewerkt!!!
Kavai
Kavai - 9 jaar geleden
2, 3 ton verbouwing, zij is echt dom. Terecht dat ze een hypotheek heeft van 2x waarde van haar huis.
Frank Knopers
Frank Knopers - 9 jaar geleden
De mensen aan tafel hebben allemaal een hypotheek, jammer dan.
Volgende